Hírarchívum - 2010. december

Tavasszal érkezik a Motorstorm 3

Az Evolution Software rendbe tett minden, a Motorstorm: Apocalypse-ról érdemleges információt, így már tudhatjuk azt, hogy a fák rügyezésével egy időben vehetjük kezeink közé a poszt-apokaliptikus, PS3-exkluzív játékot, sőt azt a megjelenés után sem hagyják lezárva - DLC-k várhatóak.

Nyolc-tíz éven át fejlesztik az Insane-trilógiát

A THQ legfőbb játékaiért felelős igazgatója, Danny Bilson szerint legalább nyolc-tíz évig biztosan fogunk hallani az Insane-trilógiáról. Nem véletlen, hogy a filmes szakmában jártas Guillermo del Torot kérték fel a széria istápolására, hiszen egy évtizedig is elhúzhatják a horrorciklus befejezését.

Új motorral jön a PS3-as Mass Effect 2

A Mass Effect harmadik része új motort fog kapni, és ezt az engine-t használja majd a Mass Effect 2 PS3-as változata is. Ezt az új verzió producere erősítette meg, aki szerint a PS3 ugyanannyira fontos a BioWare számára, mint a PC vagy az Xbox 360 - s mint kiderült, ennek meg is van az eredménye.

Jövő héten jön a Back to the Future első része

Vége a várakozásnak, a jövő héten betekintést nyerhetünk a Vissza a jövőbe című filmtrilógia alapján készült játékba. Nem akármilyen kalandok várnak ránk a Telltale új alkotásában: hat hónap telt el azóta, hogy Marty McFly visszatért 1885-ből, mikor újra a tudomására jut, hogy a Doki megint bajban van.

Test Drive Unlimited 2 kedvcsinálók érkeztek

Az Atari Test Drive Unlimited 2 körüli marketinghadjárata a megjelenési dátum (február 11.) közeledtével egyre komolyabbá válik, ezt bizonyítja, hogy a megszokott egyetlen videó helyett máris két új trailert tettek közzé a készítők - az elsőben az Audikról, a másodikban a multiplayer módról lesz szó.

Előzetesen az új Dead Space anime

Ha emlékszünk még a 2008-as Dead Space animéra, akkor valószínűleg jó emlékeink vannak róla, mert igen ütős cucc volt. Most azonban folytatódik a sztori, és még brutálisabbnak és nagyszabásúbbnak tűnik, mint valaha. Igazi sci-fi eposz válik a Dead Space-ből.

Hamarosan Kinect-driverek érkeznek PS3-ra?

Megtörhet a jég, s egyben a legelképesztőbb fúzió jöhet létre a Kinect nyílt forráskódú drivereinek köszönhetően. A Microsoft mozgásérzékelője használható lehet a régi firmware-t és OtherOS funkciót tartalmazó PS3 rendszerekkel. Eléggé elborult feltételezés, mégis igaz lehet.

Márciusban érkezik meg Japánba a zombis Yakuza

Bár errefelé még a negyedik rész sem jelent meg, a japánok már elkezdhetik alkoholos vattával tisztogatni a DualShock kontrollerüket a Yakuza: Of the End boltokba kerülésének alkalmából. Az új rész alaposan felkavarja a sorozat állóvizét: a maffiás sztori egyszerre rémtörténetté változik majd.

Karácsonyi üdvözlet a Final Fantasy fejlesztőinél

Több szintje van a játékipari pletykáknak és találgatásoknak. A leggyakoribb persze az, amikor egy cég lefoglaltat egy domain címet, amiből aztán az okos játéklapok rögtön kitalálják, hogy miről lehet szó. Most azonban azt hiszem, egy új szintre érkeztünk el.

Mégsem lesz multiplayer a Mass Effect 3-ban

Számos spekuláció kapott szárnyra a múlt heti hivatalos Mass Effect 3 bejelentést követően, miszerint a harmadik rész elhozza a rajongók számára hőn áhított többjátékos üzemmódot a Bioware szerepjáték-frencsájzában. A hivatalos fórumon felszólalt az egyik fejlesztő, és eloszlatta a hiú ábrándokat.