Hírarchívum - 2010. december

Senki nem vett előlapot az Xbox 360-hoz

Az új Xbox 360 konzolok előlapját már nem cserélhetjük le, pedig az előző generációs típusoknál a Microsoft nagy elánnal hirdette ezeket a kiegészítőket. A redmondiak az OXM magazinban emlékeztek vissza erre a változtatásra és a döntésre, amelynek eredményeképpen lemondtak az előlapokról.

LittleBigPlanet 2 - terítéken a zeneszerkesztő

A LittleBigPlanet második részében gyakorlatilag már mindent a játékos tervezhet meg és állíthat össze, miért pont a zeneszerkesztő maradna ki a repertoárból? A Media Molecule új trailert dobott ki a januárban érkező folytatáshoz, amelyben azt vehetjük szemügyre, hogy miként csinálhatunk aláfestést Sackboy kalandjaihoz.

GTA nélkül is nyereséges lett a Take-Two

A Take-Two hosszú ideje küzd azzal a problémával, hogy gyakorlatilag képtelen profitot termelni új GTA kiadása nélkül, márpedig arra nincs lehetőségük, hogy évente új résszel bővítsék a népszerű sorozatot. Idén viszont minden összejött a kiadónak: a Red Dead Redemption és az új NBA is óriási siker.

A Kinect pontosításán dolgozik a Microsoft?

A pletykák szerint a Microsoft a Kinect pontosításán dolgozik, amelynek hála a jövőben akár a kéz forgatásának és az ujjak felismerésére is képes lesz az új szenzor. A legjobb az egészben, hogy várhatóan az új módszer nem jár majd többletköltséggel a játékosok számára, mint anno a Wii esetében.

Februárban jön a Knights Contract

Napra pontos megjelenési dátumot kapott a Namco Bandai legújabb akciójátéka, az Enslavedhez hasonlóan egy férfi és egy nő párosának történetét feldolgozó Knights Contract. A cím igazi hack & slash lesz, az átlagos testméretnél kétszer nagyobb kardokkal és jókorára megnőtt főellenfelekkel.

Mass Effect 2 - a PS3-as a legjobb verzió

Azt eddig is tudtuk, hogy a Bioware komolyan belehúz a Mass Effect 2 PS3-as verziójába, hogy ezzel kárpótolják a rajongókat azért, hogy az első rész nem készülhetett el a Sony konzoljára. Az új előzetesből az is kiderül, hogy rengeteget finomítottak és fejlesztettek a játékot.

Bioware-alapítók az AIAS Hall of Fame-ben

Az amerikai Interaktív Művészetek és Tudományok Akadémiája (AIAS) eddig évente csupán egy jelöltet választott a tagjai közé a játékiparból. Ez azonban idén megváltozik, hiszen a Bioware két alapítója egyszerre kerül be a Hall of Fame-be, aminek mindannyian nagyon örülünk.

3 millióan játszanak a Need for Speed Worlddel

Hárommillióan játszanak a Need for Speed Worlddel, jelentette be az Electronic Arts. A játék nem sikerült különösen jól, amolyan kegyelemdöfés volt a haldokló, még éppen feltámadás előtt álló Need for Speed-sorozatnak, viszont az ingyenessége miatt - úgy látszik - mégis sokan "vevők" rá.

BF: Bad Company 2 Vietnam - a launch trailer

PC-n mától, konzolokon pedig december 21-én válik letölthetővé a Bad Company 2-höz az eddigi legnagyobb és teljes átalakulást eredményező DLC, mely a hatvanas évek végi vietnámi konfliktust helyezi előtérbe, kizárólag multiplayerre kihegyezve. A szokásos launch trailerrel barátkozhatunk ezúttal.

Az Európai Parlament tárgyalja a Mafia 2 betiltását

Sonia Alfano képviselő az Európai Parlament elé terjesztett egy kérelmet, mely a Mafia 2 betiltására irányul. A hölgynél az verte ki a biztosítékot, hogy a játékosok a New York-i olasz maffia ranglétráján lépkedhetnek előre, kedvezően beállítva a szervezett bűnözés kényes kérdését.