Hírarchívum - 2010. augusztus

Frissített Xbox 360 kontroller érkezik

Az Xbox 360 csapat dolgozott kicsit a lassan hat éve kitartóan szolgáló kontroller tervein. Az átalakítások célja a sok kritikát kapott D-pad minőségének javítása, de ha már a tervezőasztalnál voltak, akkor még pár kisebb módosítást is végrehajtottak a a wireless irányítón.

Szeptemberben lesz a Function-X

Idén is megrendezik a Function-X digitális művészeti találkozót és demoscene party-t. A szeptember 10-12. között, Budapesten megtartandó esemény nem csak Magyarország, hanem az egész régió legnagyobb nemzetközi demoscene party-ja - ez már a nyolcadik alkalom lesz, ne hagyd ki!

Pachter: Bukni fog a Take-Two a Mafia II-n

A Take-Two csütörtökön fogja közzétenni a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, ennek kapcsán a Wedbush Morgan Securities elemzője, Michael Pachter is véleményezte a kiadó játékainak teljesítményét. A Red Dead Redemption bejött a cégnek, a Mafia II-n viszont bukni fog, állítja a szakértő.

A Worms alkotói is a digitális boltokra esküsznek

A Worms-sorozatot fejlesztő Team 17 csak idén tizenöt letölthető játékot fejlesztett, míg az utóbbi három évben mindössze két dobozos címet tettek ki a "hagyományos" boltok polcaira. A brit srácok rendkívül elégedettek, nem is tervezik, hogy visszatérjenek a lemezes kiadásokhoz.

Decemberben jön a Tron Evolution

A Disney véglegesítette a karácsony előtt érkező mozi mellé fejlesztett videojáték megjelenési dátumát, emellett pedig egy gyűjtői változatot is bejelentett a rajongóknak, amelyet - bár több mint kétszer annyiba kerül, mint a standard kiadás - bárki büszkén mutogathatna a cimboráinak.

HWSW: Ideiglenes intézkedés a modchip ügyben

A Sony elérte, hogy ideiglenes intézkedéssel az ausztrál bíróság felfüggessze a PlayStation 3 konzolhoz gyártott modchipek forgalmazását. Az USB kulcsok jelenleg csak ausztráliai kereskedőktől szerezhetőek be egyszerűen, amelyek hongkongi forrásból táplálkoznak - olvasható a HWSW-n.

Drágább lesz az Xbox Live

Az Xbox Live 2002-es bevezetése óta változatlan áron kínáltunk friss tartalmakat és élményeket a játékosoknak, olvasható Major Nelson blogján. A Microsoft nyolc éve először fogja emelni a szolgáltatás tarifáit, átlagosan 20-25 százalékkal. A változtatás novemberben lép életbe.

Mafia II videóteszt az Überkonzolból

A Mafia2.hu és az Überkonzol közös videótesztben mutatja be a nyár legnagyobb fórumháborúit kiváltó játékát, a Vito Scaletta történetét bemutató Mafia II-t. A közel egy órás műsor vendégfoteljében nem mást üdvözölhetünk, mint a Showder Klub sztárját, Somogyi Andrást!

Akár tíz gigát is megeszik a Gran Turismo 5

Nem szoktunk ilyen hírekkel foglalkozni, de ez esetben jó előre felkészíteni minden érintettet: a tökéletes élmény érdekében akár tíz gigabájtnyi adatot is feltelepít majd a Gran Turismo 5, így érdemes jó előre nagytakarítást végezni, hogy a novemberi megjelenés után semmi ne álljon a játékos és a játék közé.

Gyűjtői kiadást kap az Epic Mickey

Warren Spector legújabb agymenésében a világ legnépszerűbb karaktere, Mickey egér kerül - a kolléga eddigi pályafutását ismerve - meglehetősen furcsa és kifordult helyzetbe: az ötlet annyira jónak tűnik, hogy az Epic Mickey már most a Wii egyik legizgalmasabb külső fejlesztésű címének tűnik.