Hírarchívum - 2010. szeptember

Jövő év elejére csúszhat a Cataclysm megjelenése

Érdekes módon az Amazon minden előjel nélkül szétküldött egy e-mailt a World of Warcraft: Cataclysm előrendelők között, melyben azt tudatják a leendő vásárlókkal, hogy a kiegészítő nem fog megjelenni a sokak által várt novemberi dátumon, hanem átesik a jövő év elejére.

Felújítják a Beyond Good & Evilt

Vicces, hogy évek óta várunk a Beyond Good & Evil 2-re, erre ahelyett, hogy valamit a folytatásból mutatna végre, inkább a régi játékot újítja fel a Ubisoft. Mert, hogy a Beyond Good & Evil HD már gőzerővel készül, az IGN értesülései szerint jövőre válik letölthetővé a PlayStation Networkről és az Xbox Live-ról.

Sokba kerülhet az EA-nek az NBA Elite csúszása

Az Electronic Arts sportjátékai már-már menetrend szerint készülnek, késésnek sosem volt helye a kiadónál. Az NBA Elite 11 megjelenése mégis csúszik, ráadásul azt sem tudjuk, hogy meddig. Elemzők szerint sokba fog ez kerülni az EA-nek, hisz az NBA Live már eddig is lemaradásban volt a 2K kosárjátékához képest.

2012-ben jön a 3D-s Star Wars

A filmes híreket kevésbé szoktuk erőltetni, a Cooltúra rovatunk is csupán havi néhány kritikára korlátozódik, azonban a legutóbbi hírek mellett mi sem tudtunk szó nélkül elmenni: a Star Wars-sorozatot újra adni fogják a mozikban, ezúttal viszont 3D-ben - hiába, az Avatar tényleg elindított valamit.

Guillermo del Toro a THQ-val dolgozik

Végre hivatalossá vált, hogy a világhírű hollywoodi rendező a THQ-val állt össze egy játéksorozat megvalósítására, melyről egyelőre semmilyen információt nem tudunk, a témáján kívül. Ráadásul a megjelenés sem mostanában várható, legalább három év fejlesztés kell neki.

Ninja Theory: nehezebben fejlesztünk PS3-ra

Tulajdonképpen a Ninja Theory csak megerősítette azokat az információkat, melyek már a jelenlegi konzolgeneráció indulása óta keringenek a fejlesztők között: ugyanazt a játékot nehezebb elkészíteni PS3-ra, azonos minőség megtartása mellett.

Megerősítve: lesznek zombik a Black Opsban

Ha eddig álmatlanul forgolódtatok volna éjszaka, azon tűnődve, hogy vajon lesznek-e zombik az új Call of Dutyban, vagy talán mégsem, nos, fellélegezhettek. A Treyarch egyszer, s mindenkorra véglegesen megerősítette: az élőhalottak visszatérnek a Black Opsban.

Resistance 3 screenshot- és konceptáradat

A PlayStation 3 egyik exkluzív nagyágyúja szép csendben készül az Insomniac műhelyében, olyannyira, hogy eddig még egyetlen jó minőségű képet sem láttunk belőle. A helyzet most megváltozik, ugyanis beesett egy rakás képlopat és fantasztikusan festő concept rajz.

A Kinecté lesz a játékipar legnagyobb startja

A Microsoft eddig is hajlamos volt durván szuperlatívuszokban beszélni a Kinect kapcsán, nem véletlenül, hiszen irdatlan mennyiségű pénzt ölnek a kiegészítőbe. Most azonban megtudtuk, hogy a cég szerint ez lesz a játékipar valaha látott legnagyobb startja.

Bulletstorm - van még tartalék a konzolokban

Sokan úgy gondolják, hogy az Xbox 360 és a PlayStation 3 kezdi elérni a maximumot, már ami a kihozható grafikai színvonalat illeti. Az Epic és a People Can Fly erre szeretnének rácáfolni, szerintük ugyanis a Gears 3 és a Bulletstorm is tovább tágítja a lehetőségeket.