Hírarchívum - 2010. december

2010 legpikánsabb gamer fejezetei

Az óév is bővelkedett szexis és némileg megbotránkoztató eseményekben, üdvözöltük a játékokban fellelhető fülledt jeleneteket, mellyel végre komolyabb megközelítésbe került ez a médium. Szilveszter a visszatekintések ideje, igyekeztem némileg könnyedebb témát megragadni, ez lett belőle.

Az első videó a hivatalos GT 5 kormányról

A Thrustmaster kiadta az első tesztvideóját, mely a Gran Turismo 5 hivatalos kormányát mutatja be működés közben. A sorozat darabjainak megjelenésekkor általános tény a GT periféria boltokba kerülése, ezúttal sincs ez másképpen. A T500RS-sel egy igazi, felső kategóriás terelgető eszközhöz jutunk.

A Battlefield 3 nem támogatja a Windows XP-t

Nagy technológiai ugrásra készül a DICE a Battlefield következő, teljes értékű részével kapcsolatban. Elmondásuk szerint a Frostbite 2 engine továbbfejlesztésénél elsődlegesen a DirectX 11-et részesítették előnyben, így azon felhasználók, kik még mindig a koros XP-jüket nyúzzák, lemaradnak a mókáról.

Befutottak az első Tomb Raider screenshotok

Az év utolsó napjáig kellett várnunk, hogy végre tisztességes minőségű és nem utolsó sorban hivatalos képeket közöljünk a Crystal Dinamics markáns reformokkal megáldott új Tomb Raider játékából. Lara már más, nem szexszimbólum, hanem esendő fiatal nő, akire vigyázunk és akivel együttérzünk.

A Call of Duty: Black Ops volt a kalózok kedvence

Nem csak a vásárlók, hanem a kalózok körében is hatalmas népszerűségnek örvend a Call of Duty: Black Ops: PC-n ezt a játékot töltötték le a legtöbbször, és az Xbox 360-as címek között is a top 5-ben szerepel. Érdekesség, hogy már a Modern Warfare 2 is kedvenc volt a torrentoldalakon.

Ötperces Duodecim Final Fantasy trailer érkezett

Új trailer érkezett a Dissidia: Final Fantasy folytatásához. Az előzetes meglehetősen hosszúra - legalábbis a mai viszonyokhoz képest - sikerült, akad benne átvezető és gameplay jelenet is tisztességgel. Az előző rész hihetetlenül szépen festett, és az új játék kapcsán sincs okunk panaszkodni!

Két új DLC-t kap a Castlevania: Harmony of Despair

Ahogy a Lords of Shadow, úgy a Castlevania: Harmony of Despair is két letölthető kiegészítővel bővül, jelentette be a Konami a játék hivatalos, japán nyelvű honlapján. Mint a játékot magát, a DLC-k tartalmát is a korábbi Castlevania-epizódok ihlették, és két ismert főellenfél is visszatér majd.

The Old Republic - harcban a köztársasági katonák

Bár a történet később játszódik, a Republic Commando óta sokkal jobban csípjük a Star Wars egyszeri katonáit, s talán pont ezért lehet ez a kaszt kifejezetten népszerű a The Old Republicban is. A Bioware összerakott egy trailert a Köztársaság rohamosztagosairól - intenzív másfél perc vár ránk.

A GK legolvasottabb hírei és cikkei 2010-ben

Melyek voltak a Gamekapocs legolvasottabb hírei és cikkei idén? Mire voltatok a leginkább kíváncsiak? Év végi összefoglalóink első felvonásában összeszedtük azokat az anyagokat, amelyekre a legtöbben kattintottatok. És igen, már most muszáj lelőni a poént: a Mafia II teszt vitte magasan a pálmát.

PSP- és Pokémon-győzelem Japánban

Az ASCII Corporation közzétette a 2010-es év japán játék- és konzoleladásait. A játéklistát ugyan uralja a Nintendo, az idei legjobbak közé még két tavalyi megjelenésük is beférkőzött, ám a konzoleladások terén visszaszorult a cég: a Nintendo DS zuhanásának köszönhetően a PSP vitte el a pálmát idén.