Hírarchívum - 2023. június

A Ubisoft bejelentette az első blokklánc-játékát

A francia kiadó Champions Tactics: Grimoria Chronicles címmel leplezte le első Web3-as játékát, amely az Oasys blokkláncon jelenik meg. Műfaját tekintve egy "PvP-re épülő, kísérleti taktikai RPG-ről" van szó. Hú, de izgi!

Több száz dolgozót bocsájtottak el a Pokémon GO fejlesztőjétől

Krízishelyzetben van a Pokémon GO-t is készitő Niantic csapata. A cég körülbelül egynegyedének mondtak fel a minap - ami 230 alkalmazottat jelent -, és a Marvellel közös projektjük is dugába dőlt.

Először mozgásban a Pioneers of Pagonia

A The Settlers atyjának új városépítő stratégiája közeleg a korai hozzáférés felé, ennek örömére végre igazi gameplay előzetest kaptunk a Pioneers of Pagoniáról. Igen, lesznek vérfarkasok is!

Korábban jön a PC-s Baldur's Gate III, a PS5-ös viszont csúszik

Ideje helyretenni a dolgokat a Larian Studios háza táján. Két örömhírre ugyanis egy rossz hír is jutott. Mindegyik a megjelenéssel kapcsolatos szösszenet, de aggódni azért nem szükséges.

Idén ősszel PlayStation 5-re költözik a Scorn

Az Ebb Software testhorrorokat megszégyenítő belső nézetes játéka októberben PlayStation 5-ön is tiszteletét teszi - terveznek egy minden földi jóval teletömött exkluzív kiadást is belőle.

A Microsoft ügyvédje szerint 2026-ban érkezik a The Elder Scrolls 16

Nem, nem mi írtuk el a címet, csupán az illető lehetett nagyon fáradt a bírósági ülésen. A Microsoft ügyvédje minden bizonnyal a The Elder Scrolls VI-ra gondolt, ám a dátum így sem tűnik valósnak.

Bétázik a RoboCop: Rogue City - jelentkezz te is!

Mielőtt Alex Murphy szeptemberben letarolná Detroit söpredékét, lehetőséget kapunk arra, hogy idő előtt belekóstoljunk a RoboCop: Rogue Citybe. A jövő héten induló bétára már most érdemes jelentkezni!

SGF 2023: Augusztusban már Xboxon dorombol a Stray

Beigazolódtak a pletykák: hamarosan az Xbox-konzolok játékosai is átélhetik, hogy milyen egy kóbor cica élete a sci-fi alvilágban. A méltán sikeres macskakaland augusztusban érkezik a zöldekhez.

SGF 2023: Blade Runner-játékot fejleszt az Annapurna Interactive

A Blade Runner 2033: Labyrinth lesz az Annapurna Interactive első saját fejlesztésű játéka. Egy roppant hangulatos kedvcsinálót is kaptunk a bejelentéshez.

Újabb előzetesen a Dune: Part Two

Denis Villeneuve lehengerlő mozifilmje idén ősszel megkapja a folytatását. A Dűne második felvonása elképesztő látvánnyal és komoly sztárparádéval érkezik a mozikba.