Hírarchívum - 2023. március

Korlátozza a reklámokat a Roblox

A platform a továbbiakban bizonyos reklámokat nem mutat majd meg a 13 alatti felhasználóknak. A lépés válasz a tavaly őszi TINA indítványra, a cég ezzel igyekszik elkerülni a komolyabb bírságot.

Patchelték a The Last of Us: Part I portját

A fejlesztők elmondása szerint számos ponton javították a játék teljesítményét. A Naughty Dog közzétett egy listát az ismert hibákról. Kérdés, hogy mikor lesz kész a játék javítása.

Drasztikus változás előtt a Pokémon GO

A fejlesztők a COVID-19 járvány alatt bevezetett funkciókat szeretnék korlátozni, illetve drágítani, hogy a játékosok újból aktívan, otthonukat elhagyva játsszák a játékot.

Érdekes összeállítást adott ki a Landfall csapata

A Totally Accurate Battle Simulator készítői egy 23 demóból, prototípusból és napvilágot nem látott próbaverzióból álló gyűjteményt tett elérhetővé a Steamen, ingyen.

Érkezik a Vampire Survivors második DLC-je

A Tides of the Foscari címet viselő kiegészítő áprilisban érkezik, mindössze 2 euróért be is szerezhetjük majd. Egy nyúlfarknyi teasert is kaptunk hozzá.

Megvannak a BAFTA Games Awards győztesei

Több díjat kapott az Elden Ring és a Vampire Survivors is, illetve a Tunic is jól szerepelt, azonban 5 díjjal az egyértelmű győztes a God of War Ragnarök volt.

Bejelentették a Nobunaga's Ambition: Awakeninget

Hihetetlen, de a Koei Tecmo sorozata idén ünnepli 40. születésnapját. Az évfordulóhoz vadonatúj játék dukál: ez lesz a Nobunaga's Ambition: Awakening PC-n, PS4-en és Nintendo Switchen.

Júniusban érkezik a Mask of the Rose

A Sunless Skies fejlesztője jelenleg egy szöveges kalandjátékon dolgozik, és bár korábbra vártuk, végül csak június elején fut be PC-re és Nintendo Switchre a Mask of the Rose.

Tavaly is jól ment a CD Projekt RED szekere

A lengyel kiadó-fejlesztő is közzétette a 2022-es évre vonatkozó pénzügyi jelentését, ebből kiderült, hogy 66 százalékos nyereségnövekedést ért el a vállalat. Még mindig viszik a játékaikat, mint a cukrot.

A Diablo IV bétája is rekordot döntött

A sorozat történetében az eddigi legtöbb játékos csatlakozott a Diablo IV bétatesztjéhez - tudtuk meg a Blizzardtól. A fejlesztő emellett egy sor érdekes statisztikai adattal is szolgált.