Xbox Live Arcade Sorozat

Az Xbox Live! Arcade-on keresztül elérhető játékok boltban megvásárolható, dobozos gyűjteménye. Cikksorozatunkban megismerkedhettek a legjobb Live játékokkal is!

E3 2012: Még nem kell nyugdíjba küldeni az X360-at

A Microsoft Studios elnöke, Phill Spencer nyilatkozata erre enged következtetni. Az úriember elmondta, több, mint két év van hátra az Xbox 360 életciklusából - most van itt az igazán durva tartalmak ideje. Ettől persze még jöhet az utód 2013 végén, hiszen az átfedés nagyon is elképzelhető.

E3 2012: Microsoft sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

Az E3-as sajtókonferenciákat a Microsoft kezdi meg, reményeink szerint izgalmas bejelentésekkel teszik emlékezetessé a redmondiak az estét. Az eseményt természetesen a korábbi szokásainknak megfelelőn élőben közvetítjük, kövessetek bennünket, azonnal szállítjuk a legújabb bejelentéseket!

E3 2012: Az első konferencia időpontok

Mára a Microsoft és a Sony is bejelentette, hogy az idei E3-on egészen pontosan mikor áll neki a sajtókonferenciázásnak. A menetrend a szokásosnak tűnik, a redmondiak kezdenek, aztán hajnalban a japánok veszik át a stafétabotot. Idén is reggelig fogunk virrasztani!

HWSW: Már nem csak játékkonzol az Xbox

Tegnap mutatkozott be a Microsoft Xbox platformon a Comcast és az HBO Go hanggal is vezérelhető tévés alkalmazása. A bemutató kapcsán a Microsoft egy érdekes tendenciára hívta fel a figyelmet: az Xbox készüléket egyre inkább használják az emberek a játékon kívül egyéb szórakoztató funkciókra is.

A legértelmetlenebb indie játék: Avatar Planking

A független fejlesztésű játékok nagyon jók, legalábbis a többségük. Akad azonban egy-két kivétel, ami nem csupán rossz, hanem értelmetlen is, az ember sírva könyörgi utána vissza még azt az egy dollárt is, amit elkértek érte. Az Avatar Planking négy hónapja jelent meg, de még mindig visszhangzik tőle a sajtó.

Nem kell többé Microsoft Ponttal fizetni?

A pletykák szerint a Microsoft az év végétől lelövi a Microsoft Pontos fizetőrendszert, és a jövőben minden tartalomért helyi valutával kell majd fizetni. A pontrendszert ugyan sok kritika éri, de a biztonsági szakértők az adathalászat ellen védekezésként mindenképpen ajánlják a használatát.

8 millió Xboxot adtak el a karácsonyi szezonban

A Microsoft közzétette a második negyedéves pénzügyi jelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy a karácsony szezonban több mint 8 millió Xbox 360-on adott túl a vállalat. A számok többnyire növekedést mutatnak, a szórakoztatóipari részleg 15 százalékot erősödött.

HWSW: Itthon is kaphatók a windowsos Nokiák

Csaknem három hónap várakozás után hazánkban is a boltokba kerültek a Nokia és a Microsoft együttműködésének első gyümölcsei, a Lumia 800 és Lumia 710 okostelefonok - írja nagytestvérünk, a HWSW. A telefonokon az Xbox Live alkalmazás is fut természetesen.

CES 2012: Drágább lesz a PC-s Kinect

A Microsoft a Consumer Electronics Show során közölt néhány fontosabb számot az Xbox-biznisz tavalyi teljesítménye kapcsán, továbbá végre elárulta, mikor jelenik meg a PC-hez igazított Kinect. Üröm az örömben, hogy a PC-s kamera jó 100 dollárral többe kerül majd, mint az xboxos.

Kártérítést kap az ellopott Live-os profil áldozata

A Microsoft visszaállította annak az Xbox Live-os felhasználónak a profilját, aki adathalászok áldozata lett, s lopott accountját pénzért árulták egy kínai honlapon. SusanT hozzáférése hiába volt zárolva, PayPalos számláján keresztül mégis vásároltak rajta a tolvajok. Az érintett kártérítést is kap a redmondiaktól.