World of Warcraft: Wrath of the Lich King

A Wrath of the Lich King a The Burning Crusade-et követő második, teljes értékű World of Warcraft kiegészítő, benne a The Frozen Throne főgonoszával, a Lidérc Királlyal!
Típus: Kiegészítõ, MMORPG

A legtöbbet keresett játékok 2011-ben a Google-n

A legnagyobb keresőóriás közzétette a 2011-es Zeitgeist listáját, melyben a leggyorsabban emelkedő keresett kifejezéseket találjuk. A Top 10-be egyetlen játék férkőzött be Steve Jobs és az iPad 2 mellé - ez pedig a Battlefield 3, rögtön az előkelő ötödik helyen.

Sokat bukhat a WoW az Old Republic miatt

Természetesen gőzünk sincs arról, hogy pontosan hány játékos pártol majd át a World of Warcrafttól a Star Wars: The Old Republichoz a megjelenése után, az elemzőket viszont sokat foglalkoztatja a kérdés, foglalkozzunk vele hát mi is! Egy felmérés szerint egymillió játékost is bukhat a Blizzard.

World of Warcraft reklám Chuck Norrisszal

Éppen most lett 7 éves a World of Warcraft, s valószínűleg csak azért élhetett meg ilyen hosszú időt, mert Chuck Norris engedélyezte. Mint ahogy azért is lehet még mindig több, mint 10 millió aktív játékosa, mert Chuck Norris nem törölte le az összes karaktert egyetlen forgórúgással.

Nem lenne logikus az ingyenes World of Warcraft

Legalábbis ezt találta mondani Mike Morhaime, a Blizzard elnöke és ügyvezető igazgatója. Sokan találgatják, hogy vajon a régóta futó MMORPG mikor válthat át az F2P (free-to-play) modellre, erre azonban mostanában ne nagyon számítsunk: semmi értelme nem lenne a cég szempontjából.

BlizzCon 2011: Átalakul a Blizzard piactere

A neves fejlesztőcsapat a BlizzConon jelentette be, hogy némileg átalakul a korábban Blizzard Marketplace néven futó piactere - első lépésként átnevezték szimplán Blizzard Arcade-re. Innen érhetjük majd el az ilyen-olyan modokat és egyedi térképeket, némi pénzmagért cserébe természetesen.

BlizzCon 2011: Fellép a Foo Fighters

Éppen csak tegnap számoltunk be arról, hogy milyen bejelentések várhatóak az idei BlizzCon alkalmával, máris érkezett egy e-mail kedvenc blizzardos PR-esünktől, Christian Beertől, amiben a bejelentésekre ugyan nem tér ki, arra viszont igen, hogy melyik együttes fogja zárni a kétnapos showt.

BlizzCon 2011: Bejelenthetik a következő MMO-t?

Sok elemző foglalkozik mostanában a témával, hogy vajon mit, vagy mit nem jelent be a Blizzard a pár hét múlva induló saját, BlizzCon konferenciáján. A legújabb elemzői vélemény szerint a cég bemutathatja az újgenerációs MMO-játékát, hogy kontrázzon a Star Wars: The Old Republicra.

PayPallel is fizethetünk majd a Battle.neten

Hiánypótló fizetési konstrukcióval bővíti a Blizzard az online játszóterét. A PayPallen keresztül történő tranzakciókat elsőként a Diablo 3-ban indíthatjuk meg, így sokkal könnyebbé válik majd az online vásárlási rendszer. A várva-várt akció-RPG-ben nagy hangsúly lesz az aukciókon.

Hat Blizzard-játék jöhet a következő három évben

Az Activision Blizzard legalább hat Blizzard-játékkal számol az elkövetkezendő három évre, ami szokatlan fejlesztési tempót követelhet meg a népszerű fejlesztőcsapattól, ha a kiadó ragaszkodik az ütemtervhez. 2014-ig befejeződhet a StarCraft II, kiegészítőt kaphat a Diablo III és két adalék érkezhet a WoW-hoz.

Blizzard: meg tudjuk tartani a WoW-előfizetőket

Idén először láthattunk egy némileg nagyobb esést a World of Warcraft évek óta folyamatosan növekvő előfizetői bázisában. A Blizzard szerint azonban semmi gond: az új trial rendszer máris nagyon sikeres, ráadásul új piacokon is elindulnak még ebben az évben, ami további növekedést hozhat.