Ryse: Son of Rome XBOXONE

Új akciójáték a Crytektől, amelyet a Microsoft megbízásából készítettek Xbox One-ra. (A fejlesztés Xbox 360-ra kezdődött!)
1360607400

Crytek: öt év, és átállunk a free-to-play modellre

További konkrétumok láttak napvilágot a Crytek free-to-play rendszerre történő átállása kapcsán: a fejlesztőcég öt éven belül megszeretné lépni a modellváltást, és külsős fejlesztőket is beengedne a GFACE platformra.
1340881230

Multiplayerrel érkezhet a Ryse?

Egy vezető programozó önéletrajza alapján olybá tűnik, hogy a Crytek többjátékos üzemmódot is tervez a kinectes Ryse-hoz, hiszen a nevezett úriember multiplayer térképeket tervezett a kardozós címhez. Elképzelhető, hogy a korábban single játékként bejelentett Ryse-ban online is nyomulhatunk majd.
1340100000

Még legalább egy évet kell várni a Ryse-ra

A Microsoft szerint egy éven belül biztosan nem jelenik meg a Crytek-féle Ryse, és akkor ez csak a biztos következtetés, egyáltalán nincs garancia arra, hogy utána azonnal meg fog. A redmondiak nem kommentálták a pletykákat, amik szerint a projekt next-gen címmé avanzsált.
1339150236

E3 2012: A free-to-play felé nyit a Crytek

A német Crytek vezérigazgatója, Cevat Yerli a Videogamer magazinnak elmondta, hogy cégük teljesen áttér a free-to-play játékok készítésére, miután a jelenlegi dobozos fejlesztéseik lefutnak. A kijelentés merész és egyben követendő példa lehet a riválisok számára. Ez a jövő?
1334577605

Mozgásban a CryEngine 3.4

A német Crytek nemrégiben frissítette a CryEngine SDK-t, így a verziószám jelenleg 3.4-nél tart. Megújult a DirectX 11 tesszelláció, tovább fejlődött a mesterséges intelligencia, valamint új lehetőségek nyíltak a karakter-renderelés folyamán. Lássuk miként néz ki minden mozgásban!
1330761653

GDC 2012: Ott lesz a továbbfejlesztett CryEngine 3

Nem ül ölbe tett kézzel a német Crytek a jövő héten San Franciscoban tartandó Game Developers Conference-en, mialatt a Epic learatja a babérokat az Unreal Engine 4-gyel. A brigád bemutatja a CryEngine 3 frissített változatát, melyben a DirectX 11 már alapnak számít.
1323540701

Nextgen projekt lett a Ryse?

Egy korábbi fejlesztő életrajza szerint a Ryse a következő generációs Xboxra fog megjelenni, noha az idei E3-on még az Xbox 360 és a Kinect üdvöskéjeként mutatták be a Crytek és a Microsoft közös gyermekét. Egy másik Crytek-munkatárs szerint is jó esély van arra, hogy a Ryse-ra még várni kell egy generációt.
1309860000

Kinect és Crytek, tökéletes párosítás

Legalábbis a Microsoft szerint, ahol végre fellélegezhetnek, hiszen legalább egy olyan cég rákapott a Kinectre, akik hardcore játékokat fejlesztenek. A konzolgyártó nagyon jó kapcsolatot ápol a német Crytekkel, s úgy gondolják, tökéletes párosítást alkotnak a Kinecttel együtt.
1308056406

A CryEngine 3 is támogatja a Wii U-t

Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója megerősítette, hogy a csapat elhozza a Nintendo új konzoljára a CryEngine 3.0-t. A Develop magazinnak adott interjújában arra is kitér, hogy a motor lényegében már elég jól működik Wii U-n. Egyetlen életképes platformról sem szeretne lemaradni a német stúdió.
1307402839

E3 2011: Új címet kapott a Codename: Kingdoms

Bár kis logikával össze lehetett rakni, a dolog a Microsoft konferenciáján vált hivatalossá: az Xbox.comon véletlenül megszellőztett Ryse című projekt tulajdonképpen nem más, mint a Crytek által tavaly bemutatott Codename: Kingdoms. A játékról trailerünk is van már, igazi kinectes címmel van dolgunk.