Playstation 3

Új generációs Playstation játékkonzol, rövid nevén PS3. A gépezet 2009 őszén nagyobb átalakításon esett át, a megújult design mellé pedig jelentős árcsökkentés is dukált.
Típus: Játékkonzol

Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

E3 2015: PS4-en nem lesz visszafelé kompatibilitás

A Microsoft egyik meglepetésbejelentése az volt a hétfői konferenciáján, hogy kompatibilissé teszi az Xbox One-t az Xbox 360-as játékokkal, de legalábbis bizonyos címekkel. A Sony nem követi a példáját.

E3 2015: Megvan a Sony-konferencia időpontja is

A nagy kiadók közül utolsóként a Sony rukkolt elő az E3-as konferenciájának dátumával. Készüljetek fel, június 15. húzós iramot diktál, a Microsoft, az EA és a Ubisoft után a japán konzolgyártó fejtágítása zárja a sort.

Nem lesz ott az idei Gamescomon a Sony

Nem vesz részt a Sony az idei Gamescomon, helyette az őszi Paris Games Weekre látogat csak el. Mint tudjuk, az idei E3 és GC között mindössze szűk két hónap telik el, ezért a Sony úgy döntött, hogy az utóbbit kihagyja.

Eddig 22,3 millió PS4-et szállítottak le

A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi évre vonatkozó jelentését, és kiderült, hogy a japán gyártó világszerte 22,3 millió PlayStation 4-et szállított le eddig, ebből 14,8 milliót csak a 2014-es pénzügyi évben.

HWSW: Nem teljesített jól a Sony

Képtelen pénzzé tenni legendás márkáját a Sony, a konzumer üzletágak egyre mélyebbre ássák a céget. A tartalomgyártás és a képérzékelők viszont jól teljesítenek, erre építheti a cég a jövőbeni stratégiáit, írja a HWSW.

Mától PS3-ra és PS4-re is elérhető a Spotify

Még január végén jelentette be a Sony, hogy megszünteti a Music Unlimited szolgáltatását és helyére a Spotify-jal megtámogatott PlayStation Music lép. Mától mind PS3-on, mind pedig PS4-en elérhetővé vált.

Húsvéti akciók a PlayStation Store-ban

Húsvét apropóján leárazásba kezdett a Sony, a PlayStation Store-ban több PS4-es, PS3-as és PS Vitás játék is akciósan kapható a következő hetekben. A PlayStation Plus-tagoknak természetesen további kedvezmény jár.

Közérdekű: hétfőn leáll a PlayStation Network

Karbantartás miatt áll majd le a PlayStation Network hétfőn. A Sony szerint két és fél órás szünetre lehet számítani, de az online játékról nem feltétlenül kell lemondanunk.

Továbbra is jól megy a PlayStation 4 szekere

A Sony Game & Network Services részleg remekül teljesített 2014 utolsó negyedévében. A PlayStation és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások bevételei 16,8 százalékkal növekedtek az előző év hasonló időszakához képest.