E3 2012: Ubisoft sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 5.
  • Rendezvény
Link másolása
Nincs megállás, következzen a Ubisoft sajtókonferenciája! A francia kiadó itteni idő szerint pontban éjfélkor kezd, azaz már masszívan a holnapot fogjuk taposni, mikor felállunk a közvetítés elől. A Gamekapocs élőben blogolja az eseményeket, frissítsetek serényen a legújabb bejelentésekért!

01:20 - A Ubisoft konferenciájának is vége. Prince of Persia nem volt, viszont új címmel - nem is akármilyennel - gazdagodtunk. Nektek hogy tetszett?

01:16 - A játékot vastaps fogadja - Watch Dogs a neve, figyeljünk rá!

01:08 - Itt a gameplay anyag: ha jól értjük, a lényeg, hogy valamiféle kívülállóval a ctOS-t kihasználva, hackelgetve haladhatunk előre, érhetjük el a céljainkat, beleférkőzhetünk az emberek személyes szférájába, közben persze némi akcióra is sor kerül. Furcsa anyag, meg kell hagyni, de van hangulata. A nyílt utcán hack útján kilőhetjük a jelzőlámpákat, balesetet okozhatunk, hogy a célpontunkat elkapjuk.

01:04 - A színpadon Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója. Vadiúj címet fog bemutatni, lássuk a trailert! A trailerben egy operációs rendszerről beszélnek, a ctOS egész városokat irányít, és befolyásolja az emberek gondolkoását is, de ki irányítja őt? Nehéz követni az anyagot, lyukadjunk ki valahova végre: az új, montreali stúdióban fejlesztett játékban "egy nyílt várost irányíthatunk, ahol maga a város válik az eszközünkké, fegyverünkké".

01:02 - Az online, a free-to-play és a böngészős játékélmény van terítéken egy montázs formájában: Trials Evolution, The Settlers Online, Ghost Recon Online és még sokan mások - eredmények, értékelések.

00:57 - Az Elite módot próbálják ki a srácok, 3-3 fős csapatokban. Rémegyszerű játékszabályok, remek spectator mód és rendkívüli pörgés - látszólag minden adott az e-sport szerephez, az ütem a Quake-re emlékeztet bennünket. A meccset a kék, azaz a fiúcsapat nyerte 3-1-re. A ShootMania free-to-play anyag lesz.

00:53 - Toby élőben is megmutatkozik, az e-sportról lesz szó, egészen konkrétan a ShootMania Storm miatt: az FPS-t kifejezetten e-sportra tervezték, a TrackMania is fontos szerepet vállalt ezen a területen. Élőben prezentálják a játékot, a buliban egy háromszoros CS-világbajnok hölgyike is részt vesz - a műsorvezetők abban fogadtak, hogy a nyertes csapattól függően ki vezesse tovább a műsort. Lehetne azt, hogy mindketten eltűnnek?

00:51 - Francois szerint a háború mindkét oldalán harcolunk majd, ezután újabb összefoglaló előzetes következik: rengeteg a látnivaló, a nyúlfarknyi részletek alapján is kijelenthetjük, hogy rendkívül tartalmas játékra számíthatunk!

00:45 - Egy közel tábor felé vesszük az irányt, kereskedünk, információt szerzünk. Továbbállva egy őrjáratba ütközünk, ahol a finomított, részletgazdagabb harcrendszert vehetjük tüzetesebben szemügyre. Továbbmenve megint a terep viszonylagos ismeretlensége mutatkozik meg előttünk: utunkat sziklák keresztezik, havas domboldalakon csúszkálunk lefele, fára mászva próbáljuk megközelíteni az ellenséges tábort és célpontunkat. A puskapor berobbantásával nem kis ramazurit csaphatunk, ez lesz a kivégzendő ellenfelünk veszte is!

00:42 - Jön is valószínűleg, színpadon Francois Pelland, a játék producere! A demó a vadon pásztázásával indul, a vadak mögött Connor teper izomból, egészen elképesztő, hogy mennyire más élmény épületek helyett fákon ugrálni. Hősünk éppen egy szarvast cserkészne be, mikor farkasok támadnak rá - újdonság, hogy immár a vadállatok is nekünk esnek, igaz, nem jelentenek különösebb problémát jól képzett harcosunk számára.

00:39 - Renderelt trailerrel indulunk, a függetlenségi háború javában zajlik, aztán Connor is feltűnik: lóra pattan berohan a csata közepébe, beszáll a harcba, látszólag mindenre képes, hogy elérje célpontját - a telepesek csak bámulnak, hogy "emmegki?" Az anyag nagyon hatásos, de most már gameplayt szeretnénk látni!

00:38 - Wii U montázs: Rabbids Land, You Shape, Spots Connection, Just Dance 4 és sokan mások tűnnek fel benne rövidebb-hosszabb ideig. De most a lényeget ide! Jön az Assassin's Creed III!

00:34 - Zombiapokalipszis következik, FPS formájában, a debüt trailer kíméletlenül visszafelé halad, miközben az emberek kétségbeesetten küzdenek a zombik ellen London utcáin. (Láttunk már ilyet valahol, nem?) Ez a ZombiU, Wii U-exkluzív anyagról van szó.

00:32 -  Új típusú pálya látható, hőseink rohannak előre, mint a mérgezett egér, a háttérben vészjósló zene szól. A hangulat és a tempó rendkívül feszített, bizonyára ezt játék közben jobban átérezzük majd.

00:27 - A Wii U van terítéken, a Ubisoft örül az új platformoknak, mert innovációval állhat neki a fejlesztésnek. A kiadó első anyaga a platformra a Rayman Legends lesz, amit már az új gépen prezentálnak. A látvány megint magáért beszél, ezt imádtuk az Originsben is - a különbség, hogy itt a környezet sokkal részletgazdagabb. Kooperatív mód és új karakter a képernyőn, az egyik srác érintőkijelzővel irányítja, míg Rayman a Wii U Pro kontrollert használja.

00:25 - A Bosszúállók következnek, mint tudjuk, a Ubisoft jegyzi az Avengers új játékváltozatát. Ez nem egészen a mozi alapján készült, hiszen van benne Rozsomák és Pókember is, az ellenfeleink között pedig olyan arcokat láthatunk az első előzetes tanúsága szerint, mint Magneto és Venom. A Battle for Earth Wii U-ra és Kinectre érkezik.

00:23 - Blacklist is real, Sam Fisher újra akcióban, a renderelt trailer kiválóan foglalja össze azt a jóval dinamikusabb játékmenetet, ami a Blacklistet jellemzi. A mozgás közben történő ölés új ízt a játéknak. A trailer egyébként nagyon hangulatos, Sam egész kis csapatot kap a háta mögé megint, mint a legnagyobbak.

00:22 - Újra porondon a Splinter Cell: Blacklist! Max Beland kreatív igazgató osztja meg a gondolatait, nagyon büszke a csapatára (Ubisoft Toronto) és az általuk végzett munkára - tudjátok, a játékra. A kooperatív mód és a Spy vs. Merc mód is visszatér, a franciák most trailert mutatnak az anyagból.

00:19 - A történet csúfos véget ér: Vaas állít tőrt belénk, valószínűleg nem volt steril az eszköz, mert flesselünk rendesen tőle. Ez az, ami kellően érdekessé teszi a Far Cry 3-at: eddig nem sok videojátékban játszhattuk el, hogy be vagyunk tépve. Hay rengeteg finomságot ígér, majd még egy előzetessel lep meg bennünket.

00:16 - Persze nem jöhet minden össze elsőre, ha nem megy másképp, gépfegyvert kell rántsunk, és darálnunk kell. Egy épületbe érkezve megbizonyosodunk: ellenfelünk egy valódi őrült, bármit elkövet azért, hogy holtan lásson bennünket. Az ellenséges csoportokkal való szembeszállás, a taktikájuk hamisítatlan Far Cry-hangulatot ígér.

00:13 - Törzsi összejövetelnek tűnik ez, mi vagyunk a vezetők, néhány lándzsarázás után bele is vetjük magunkat a vadászatba. A látvány valami elképesztő, kapásból a víz alatt élővilágot leshetjük meg, ami nem kicsi erőfitogtatás a fejlesztők részéről. Árnyékból-árnyékba lépkedünk, nem bújunk elő a növényzet sűrűjéből, aki szembejön velünk, halkan levadásszuk - késsel vagy íjjal.

00:11 - Life Powered Play - ez az új mottó! Lássuk kibontakozni: a Far Cry 3 bemutatója következik, Dan Hay producer a színpadon. Az úriember szerint most mi vadászunk, nem mi vagyunk az áldozatok. A trailer túlfűtött erotikával indít, a tudatmódosítók áldásos hatását is megfigyelhetjük.

00:08 - A fellépés a Just Dance 4 előtt tiszteleg, állítólag Flo Rida is örül, hogy részese lehet promókampánynak. (Hát még mi.) Egy dekoratív, de idegesítő hangú hölgyemény konferálja fel a bulit, úgy tűnik, nem ússzuk meg az idegesítő mókázást - még backstage-esünk is lesz Tobuscus személyében.

00:07 - Flo Rida élőben énekel. Nagy szám! Múlt héten láttam a Megasztárban a Csigakettőn, ugyanilyen jól playbackelt az ipse. Az aranyozott mikrofonról pedig megkérdezünk egy pszichomókust.

00:05 - Rövid késés, belefér, megbocsátjuk. Kezdődik a műsor! Itt is tánc kezdődik, a Ubi mentségére legyen mondva, hogy dekoratív hölgyikék rázzák, amit a jó Isten adott nekik. Just Dance-szagot érzünk a levegőben, valószínűleg a kiadó nem hagyná ki a ziccert, hogy új táncjátékot mutasson be.

23:58 - Üljünk le, kapcsoljuk ki a telefonokat, mondja egy szituált úriember a hangosbemondón, mert hamarosan kezdődik a prezentáció.

23:55 -  Hang már van, halljuk a közönség zaját, kezeket a magasba, mindjárt kezdődik a buli!

23:42 - A nap kérdése: lesz-e új Prince of Persia? A válaszokat kommentben várjuk!

23:33 - Készülődünk a Ubisoft konferenciájára, egészen pontosan 27 perc van hátra a kezdésig. Rögtön helyesbítenünk is kell: a Splinter Cell: Blacklist bejelentésre került, a Microsoft konferenciáján már mozgás közben is láttuk az anyagot. Ütős lesz, persze valahol érthető a rajongók egy részének panaszkodása. Nektek hogy tetszik az anyag?

A legnagyobb nagyágyúkkal alighanem a Ubisoft készül a kiadók közül: a franciák elhozzák a Far Cry 3-at és az Assassin's Creed III-at, de a pletykák szerint új Splinter Cellt és Prince of Persiát is bemutathatnak!

91.
91.
mnmn1
Jó éjt emberek! :D Holnap reggel SONY nekem!
90.
90.
simon 555
#89: jaja vagy az.
lehet PC-n tolta és már a next-gen konzolokra fog majd kijönni.
89.
89.
vuliem
#87: Bár az jutott eszembe, hogy talán PC-re kötött xboxos kontroller. Ilyen graf mellett tényleg vagy next gen, vagy PC.
88.
88.
vuliem
#87: Én is azért vagyok vele úgy, hogy nem vagyok benne biztos. De a stick-ek elhelyezkedése és a jobb oldali gombok színe alapján xbox kontrollernek néz ki, vagy lehet az Ubinál már ott figyel a kövi xbox xD
87.
87.
simon 555
#86: valahogy túl szépnek tűnt nekem már.szebb mint a Crysis 3 vagy akár a Far Cry 3 szerintem.
remélem tényleg még erre a genre jön.
86.
86.
vuliem
#85: Nekem úgy tűnt, a pali xbox-as kontrollert tart a kezében, de nem mernék rá megesküdni.
85.
85.
simon 555
ez a Watch Dogs már next-gen lesz?vagy még erre a konzol generációra jön?
valamit igazán mondhattak volna róla...
84.
84.
The Lone Drow
Nekem az AC3 trailer álleejtős volt, az elején tiszta libabőr voltam... Az új Splinter Cell is must have kategória, az új cím szintén ütősnek néz ki.
83.
83.
McDuff
hát nálam ez vitt mindent,élveztem majdhogynem minden percét,utána jön az MS a sorban a sok jó kedvenc címeim miatt,utána az EA pár jó címmel,de túl sok sport buziságból állt a show,pedig ez volt a legrövidebb a 3 közül...

a Sony marad felvételről,ennyi volt nekem mára,jó szórakozást a virrasztóknak!:)
82.
82.
Quicky
kicsit csalódtam az ubiban az ea-s jobb volt! ez az új project nem rossz, de még kusza. holnap újból megnézem. az ac picit kevés volt számomra! ettől valami nagyobb dologra számítottam4 ez a fákon való ugrálás nagyon nem a zsabadség érzetét kelti! csak oda ugrasz ahova lehet. még romagna utcáin a házak tetején bőven nagyobb volt a szabadság! na de majd kiderül. splinter város így a legjobban! a nintendot meg holnap megnézem, mert nem nagyon nyerte el a tetszésem. far cry 3 pedig kellemes meglepetés volt! a 2be csalódtam, de ez lehet jó lesz! nekem ez a kis szerény véleményem
81.
81.
Daetnas
Ez a Watch_Dogs álleejtős volt. Beütött maga az alapötlet, a világ sötét hangulata,profi trailer volt.
Egyedül az érdekelne, hogy mennyiben volt ez szkriptelve.Pl mikor kikapcsolja az utcai lámpákat, a kocsik pont úgy állnak meg, hogy körbe kelljen mennie, hogy odaérjen a célponthoz.
Ja és még azt sem értem, hogy kik voltak azok az ipsék, akik elkezdtek rá lövöldözni ebben a jelenetben. Vagy 8-10 manuszt megölt, azok mind testőrök voltak?
80.
80.
Pharaoh
Persze, érződött rajta nagyon!
79.
79.
hl89x9
#74: megnéztek egy Dead Island trailert az ihlette a Zombi U trailert
78.
78.
simon 555
hihetetlen volt ez a játék:O
gyönyörű grafika és jó játékmenet.
kell!
sokat nem értettem belőle,hogy miről is van szó,de engem megfogott.
kíváncsi vagyok mikor jön.remélem nem kell rá várni 2013 végéig:S
77.
77.
McDuff
jól láttam,hogy a végén egy csomó játékos volt a helyszínen????COOP tuti van benne,de hogy kompetetív egyszerre??WTF?
76.
76.
vuliem
Ez a watch dogs kva jól nézett ki, engem már most levett a lábamról. Föl is írtam a must have listámra :D
75.
75.
Zaki1991
#70: ami egyáltalán nem baj, teszem hozzá.
74.
74.
Pharaoh
Mekkora trailer-t kapott a Zombi U?! (Habár ennek ellenére se nem ezért a játékért, se másért nem fogok Wii U-t venni!)

Far Cry 3 ütni fog! Szép, hangulatos, jó a sztorija, a játékélménye és előbb íjjászkodhatok, mint a Crysis 3-ban! :)

Úgy látszik idén a TPS-ek fejlődése a folyamatos és dinamikus mozgásrendszerben mutatkozik meg leginkább (Splinter cell: Blacklist, Tomb raider és most az Assasins creed 3)!

És a NAGY meglepetés! Watch dogs! GYÖNYÖRŰ, élvezetes, izgalmas és innovatív!
73.
73.
Maxxer
#71: pont nekemis a Heavy Rain-t juttatta eszembe ,kis Max payne beűtéssel,végre mernek Újitani ,mentis a taps+ újjongás rendesen nekik .:P
72.
72.
mnmn1
ez aztán áll leejtős!! Hihetetlen!
71.
71.
gorbesz
#69: de nagyon durvan. heavy rain feeling az elejen. eloszor azt hittem ilyen nyugis marad vegig. nagyon jo jatekelmeny mix !
70.
70.
Zaki1991
ez az új cucc egész jó, bár üvölt róla, hogy a person of interest ihlette
69.
69.
hl89x9
ez a CTos (vagymi) az év meglepetése :D
68.
68.
mnmn1
67.
67.
McDuff
ez az új projekt,de mi ez?ez eddig jó...:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...