Brit toplista: Link és Gollam összecsapásában nem volt köszönet

  • Írta: szlav
  • 2023. május 29.
  • Toplista
Link másolása
A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom új kihívója a The Lord of the Rings: Gollum lehetett volna, de azt mindenki sejtheti, hogy ebből bizony nem lett trónfosztás.

Ahogy az a megjelenési hajrá után természetes, hétfől-hétre esnek a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom eladási számai. A hétről-hétre mért brit dobozos listán 50 százalékot esett a Nintendo sikerjátéka, de még így is messze megelőzte a FIFA 23-at - a futballjáték ezüstérmes lett, miután kapott egy egészséges leárazást.

Na, és tudjátok, hogy ki hiányzik a dobogóról? Az előző hét legjelentősebb megjelenése! A The Lord of the Rings: Gollum ugyan a top 10-es listára feljutott, mégpedig a középmezőnyben, egy Gyűrűk Ura-játéktól azonban többet várnánk, főleg a megjelenése hetében. Szméagol gyötrelmes kalandjait egyébként 70 százalékban PS5-ös játékosok, 20 százalékban Xbox-fanok, 10 százalékban pedig PS4-esek vették. A lista ugyebár nem méri a PC és az Xbox digitális eladásait, ahol a számok mindig igen jelentősek.

További érdekesség, hogy a Tears of the Kingdom sikerének hátszelében a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is új erőre kapott. A 2017-es cím szorosan Gollum mögött került fel a listára.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
2. FIFA 23
3. Hogwarts Legacy
4. Mario Kart 8: Deluxe
5. Star Wars Jedi: Survivor
6. The Lord of the Rings: Gollum
7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
8. Grand Theft Auto V
9. Animal Crossing: New Horizons
10. Dead Island 2

5.
5.
delphijos
Ez a "toplista" már évek óta nem releváns, de még mindíg erőltetik itt.. Ezért van még mindíg ezen a listán a Mario Kart 8: Deluxe , és a Grand Theft Auto V. Egyszerúen semmi értelme ennek a listának, azt a hamis képest festi például hogy a GTA V a nyolcadik legkelendőbb játék még mindíg. A PC például erről a listáról - érthető okokból - teljesen kimarad. Kinek hasznos egyáltalán ez a lista ? Maximum azoknak a Brit boltosoknak akik dobozos termékeket árulnak hogy mit érdemes tartani. De másnak ? Mit lehet ebből egyáltalán leszűrni ? Semmit. Mintha egy itthoni választás után, csak mondjuk a UK nagykövetségen leadott szavazatok eredményét tennék közzé. De abból is kihagynák az A-D betűvel kezdődő nevüeket... ( semmi politika, csak mint példát hoztam fel )
4.
4.
crytek
#3: Elképesztően sok a cheater.. van aki kb 20-adszorra veszi meg így nem nehéz mennie..
3.
3.
Nothing
...és a GTA5 még mindig ott van. Elképesztő, mit megy ez a játék még 10 év után is.
2.
2.
crytek
#1: Tudtommal ez még mindig inkább csak a csoffadt "dobozos" lista ahova kb 10.000db kopiával is felkerülhetsz..
1.
1.
csoki0619
"A lista ugyebár nem méri a PC és az Xbox digitális eladásait, ahol a számok mindig igen jelentősek."

Ez nekem új. Tehát akk ez a toplista csak a PS koznolos digitális eladási adatokhoz fér hozzá , az összes többi platformál csak a fizikai kópiákról kapnak hivatalos adatokat? Javítsatok ki, ha tévedek, de akk ez a lista mennyire releváns?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...