Hírarchívum - 2011. március

Új képek érkeztek a From Dustról

A From Dustot még a tavalyi E3-on jelentette be a Ubisoft, azóta pedig alig hallottunk valamit felőle. A héten azonban egy nagyobb szabású buli keretében mutatták be újra a játékot a nyugati sajtónak, ahonnan néhány új látnivalót és beszámolókat is kaptunk.

Kutatás az MMORPG-játékosok szokásairól

Kis szombat esti kérdőívezés következik: amennyiben rendszeresen játszol MMORPG-kkel, és szívesen megosztanál néhány információt a játékokhoz fűződő szokásaidról, segítsd Fromann Richárd PhD-hallgató kutatási munkáját, mellyel az MMO-rajongók világát szeretné megismerni.

Insomniac: növelni kell a közönséget

Egyre több fejlesztőcsapat kénytelen szembenézni a szomorú ténnyel, hogy manapság már csak a legjobb tripla-A kategóriás játékok tudnak profitot termelni, és ezáltal valami extra bevételt hozni a fejlesztési költségek megtérülésén felül. Az Insomniac vezére szerint szélesebb közönségre van szükség.

Tavasszal jön az Outland

Májusban válik letölthetővé a Housemarque új platformjátéka, az Outland. A program nem mindennapi cím lesz, és erről nem csak a furcsa játékmeneti elemek - az ígéretek szerint a Prince of Persia és az Ikaruga legjobb pillanatai keverednek benne -, hanem a látvány is gondoskodik.

Hamarosan DLC-vel bővül a Stacking

A THQ és Double Fine Studios bejelentette a Stacking első letölthető kiegészítőjét. A matrjoska babák élete sosem volt egyszerű, nem csoda, ha Charlie Blackmore naptárában is egyre gyűlnek a tennivalók és a megoldandó feladatok - hősünk ezúttal Camelfoot királyságába látogat.

Shift 2 - Tommy Milner gyorskörön

Habár a Need for Speed: Shift nem éppen a legélethűbb szimulátor, s az eddigi előzetesek alapján a folytatás is inkább a vezetés élményét, mintsem a valósághűségét helyezi előtérbe, ez nem akadályozta meg az Electronic Arts munkatársait abban, hogy profi versenyzőt ültessenek a volán mögé.

Egy hónapot késik a Darkspore

Az előzetes tervekkel ellentétben csak április végén kerül boltokba a Maxis új játéka, a Darkspore. Pontos indokot nem hallottunk, de vélhetően a most véget ért bétateszt során ütötte fel valami komolyabb baki a fejét. A nyílt bétatesztelés szintén a jövő hónapban veszi kezdetét.

Lelőtték a Gun Loco munkálatait

Mégsem készül el a Square Enix Xbox 360-exkluzív lövöldözős játéka, a Gun Loco. A kiadó a minap jelentette be, hogy törli a projektet, de hogy pontosan miért, az már nem derült ki - igaz, az első képeket és videókat elnézve lenne pár tippünk, hogy miért döntöttek így végül.

Hó végén jön a Mass Effect 2 utolsó DLC-je

Beigazolódtak a korábbi pletykák, és végre értelmet nyertek a korábbi teaser anyagok is: a Bioware hivatalosan is bejelentette a Mass Effect 2 legújabb, s egyben utolsó letölthető kiegészítőjét, az Arrivalt, amely összeköti a játék sztoriját az év végén boltokba kerülő harmadik rész történetével.

AMD: a DirectX fogja vissza a PC-s fejlesztőket

Az AMD egyik vezetője szerint ahhoz, hogy a fejlesztők kihasználhassák a mai PC-k összes erőforrását, a DirectX-et kellene megkerülni. Az illusztráló indok rém egyszerű: néhány számítógép tízszer olyan erős, mint egy konzol, a játékok mégsem néznek ki tízszer jobban rajta.