Hírarchívum - 2011. március

Az élen nyitott itthon a Dragon Age II

Bejött a Dragon Age folytatása a magyar játékosoknak, legalábbis ami az üzleti sikert illeti. A Dragon Age II rögtön az első helyen nyitott a hazai toplistán, és PC-n és Xbox 360-on is ez a játék szerepelt a legjobban. PS3-on csak a második lett, a Killzone harmadik részén nem tudott kifogni.

Skyrim - bővebben a bűvölésről

Újabb részletekre derült fény a legutóbbi büntetős trailer óta, nevezetesen a legyőzött sárkányok lelkéből nyerhető speciális képességekről. Nem titok, hogy Skyrim provinciája hemzseg a sárkánygyíkoktól, elpusztításuk a dicsőség mellett új mágikus finomságokkal kecsegtet.

Mozgásban a SOCOM 4 multiplayer béta

Jelenleg is zajlik a Zipper Interactive taktikai akciójátékának zárt bétatesztje, ahová csak a fejlesztők által kiválasztott pár résztvevő csatlakozhatott. A kiszivárgott felvételekből már nagyjából képben lehetünk, mire számíthatunk, ha a SOCOM 4 multija mellett tesszük le a voksunkat.

Nem kap gyűjtői kiadást az L.A. Noire

A Rockstar sajnálatos tényt közölt az önjelölt nyomozók számára: nem számíthatunk Collector's Editionre az L.A. Noire-ból, amikor útjára bocsájtja a játékot májusban. A gyűjtőknek ugyan be kell érniük az alapkiadással, viszont a szorgalmas előrendelőknek nem kell lemondaniuk a prémium tartalomról.

Crysis 2 - nehéz volt a multiplatformmá válás

A Crytek leült egy kicsit dumcsizni a GameShark magazin munkatársaival, ahol a játék producere, Nathan Camarillo számos kihívásról beszélt, melyeket a multiplatform fejlesztés állított fel számukra. Egy korábban csak PC-s címeken dolgozó csapat szinte mindent a nulláról kezdett.

Multiplayer Silent Hill-játék készül XBLA-ra?

Elképzelhető, hogy a cseh Vatra Games egy többjátékos élményre koncentráló Silent Hill-epizódot is kihoz Xbox Live Arcade-re, mely független lesz a készülő Downpour folytatástól. A lehetőségekről a játék művészeti igazgatója, Radek Marek beszélt az olasz Xbox 360 Magazine-nak.

Túl kicsi az Xbox Live a FarmVille készítőinek

Manapság az a módi, hogyha egy cím befut, akkor a létező összes platformra elkészítik a játékot, akár kisebb-nagyobb módosításokkal is. A FarmVille esetében viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, s hiába fejlődnek a konzolos online szolgáltatások, még mindig kicsi terepet jelentenek a Zyngának.

Deux Ex: Human Revolution - az első pálya

Rengeteg döntési lehetőség, szabad cselekvés, többféle megoldás egy helyzetre - csak néhány azok közül a kulcsszavak közül, amelyekkel az új Deus Ex kecsegtet. Vajon tényleg így lesz mindez? Nos, az új videóban az első pályát nézhetjük meg, miközben a fejlesztő hölgyemény kommentál.

Befutottak az első Prey 2 infók

A semmiből robbant be a Prey 2 fejlesztésének híre, azóta pedig ez számít a játéksajtó fő csemegéjének. Mindenki tudni akar mindent a készülő portékáról, néhány szerencsésnek pedig beszélnek is a fejlesztők. Ezek szerint a Prey 2 egy single player játék lesz, nyitott világgal.

Molyneux: tisztán látom a Fable jövőjét

A mindentudó Peter Molyneux sem volt maradéktalanul elégedett a Fable 3-mal, bár ezért nem a csapatot, pusztán saját magát okolja. Elmondása szerint már tisztán látja a sorozat jövőjét: bármit is csinálnak legközelebb, annak minden tekintetben felül kell múlnia az összes konkurenst.