Hírarchívum - 2011. október

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A november. A novembert mindenki szereti a rengeteg játék miatt - engem kivéve, aki minden héten órákat tököl a megjelenési listákkal -, az ősz utolsó hónapja pedig holnap kezdetét veszi, hoz is majd újdonságot bőven. Lássuk gyorsan az első felvonást, nézzük meg, mi vár ránk a napokban!

Launch trailert kapott a felújított Halo

Tizedik születésnapját ünnepli a Halo: Combat Evolved, háromszoros hiphiphurrá, tortát ide, azonnal! A Microsoft méltó módon készül megülni az Xbox legfontosabb sorozatának nyitóepizódját, a játék felújított változata két hét múlva érkezik, amit egy launch trailerrel készül beharangozni a vállalat.

Csúszik az új Counter-Strike bétatesztje

A tervezettnél csak valamivel később rajtolhat el a Counter-Strike: Global Offensive bétatesztje, ismerte el a Valve megmondóembere, Chet Faliszek. Hogy mikor eshetünk neki a korai verziónak, az nem derült ki, de állítólag a fejlesztők a profi játékosok visszajelzései miatt döntöttek a csúszás mellett.

PS3-ra jönnek a Resident Evil Chronicles-játékok

Azért annak is megvan az előnye, hogy a Sonynak "később jutott eszébe" megvalósítani a Wii kontrolleréhez hasonló PlayStation Move-ot: így utólag is rábírhat bárkit arra, az egykori Wii-s remekeket felújítva, Move-támogatással dobja ki a PlayStation 3-ra - most a Resident Evil Chronicles-játékok jártak így.

200 ezer példány ment el Rise of Nightmaresből

A Sega közzétette a 2012-es üzleti évének elsőre felére vonatkozó helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a nagyágyúnak szánt Rise of Nightmares és a Captain America is képtelen volt maradandót alkotni, a vállalat pedig veszteséggel zárta az elmúlt hat hónapot.

Újra kiadhatják az eredeti Darkstalkerst

Az ESRB adatbázisa alapján jó esély van arra, hogy hamarosan viszontláthatjuk az eredeti Darkstalkerst, méghozzá PlayStation 3-on és PSP-n, egy jó kis letölthető PSN-program formájában. Talán ez lesz az előszele a klasszikus sorozat feltámasztásának?

Még őrültebb lesz a Playdead következő játéka

Nem győztük elégszer hangsúlyozni, hogy a díjnyertes Limbo mennyire magával ragadó horrorhangulattal bírt, pedig egy kimondott szó sem hangzott el benne. A Playdead azt ígéri, hogy a következő projektje még őrültebb lesz, mint a Limbo - s ennek igazán örülünk.

Kingdoms of Amalur - a sorsdöntő választások

A jövő év elején megjelenő Kingdoms of Amalur: Reckoning bizonyulhat 2012 első nagy szerepjáték-durranásának. Most kaptunk egy újabb előzetest, melyből megtudhatjuk azt, hogy a küldetésekben született döntéseink erősen befolyásolják jövőbeli sorsunkat - így fejlődhet hősünk is.

Késik a Jurassic Park xboxos verziója

Bár a PC-s és a PlayStation 3-as változatok a terveknek megfelelően landolnak a boltok polcain, az xboxos tulajoknak kicsit még várniuk kell a Jurassic Park: The Game-re, mivel a dobozos változatok esetében terjesztési akadályokba ütköztek. Így idén már nem jelenhet meg a játék a Microsoft konzoljára.

Lollipop Chainsaw - traileren Juliet mentora

Bizony vannak még olyan mentorok, akiktől tanulni is lehet - nem úgy, mint az X-Faktor hazai döntőseinek, akiknek be kell érniük üres bábokkal. A Grasshopper Manufacture legújabb agymenése, a Lollipop Chainsaw is új előzetessel jelentkezett Halloween alkalmából. Nézd meg, ha bírod!