Hírarchívum - 2011. március

Puhított borító az amerikai Dead Island dobozon

Ritka, hogy egy játék két különböző borítóval jelenik meg, az pedig még ritkább, hogy ebből az egyik egy kevésbé brutális, könnyebben elfogadható verzió, míg a másik egy kicsit gyomorforgatóbb. A fejlesztők úgy gondolták, hogy az amerikai piacra inkább a lazább verziót dobják ki.

Kulisszák mögött a Section 8: Prejudice készítőivel

Folytatódik a 2009-ben közepes sikerekkel megjelent Section 8, s a Prejudice alcímet viselő alkotás promózására azt látták a legjobbnak a fejlesztők, ha egy helyes szőke lány visz be minket a kulisszák mögé. A gondolatot tett követte, így itt a fejlesztőkkel készített video első fejezete.

Quantic Dream: szívből jövő sztorik kellenek

A Heavy Rain történetéért felelős David Cage furcsállja, hogy manapság a játékok történetének írói még mindig nem nőttek fel annyira, hogy elszakadjanak az űrgárdistáktól. Szerinte sokkal emberközelibb sztorikra van szükség, olyanokra, amik személyesek, és szívből jönnek.

Diablo III - kihat a következő Torchlight-játékokra is

Lassan már nekünk kezd kellemetlenné válni, hogy a legtöbb kiadó vagy fejlesztő, akik elsődlegesen PC platformra dolgoznak, mennyire félnek a Blizzardtól. Talán jogosan, hiszen mára nem sok igazi keményvonalas PC-s fejlesztő maradt. Most a Torchlight fejlesztői beszélnek kicsit a Diablo 3-ról és a WoW-ról.

Újabb változások a PC Gaming Alliance-ben

Újabb tag hagyta el a PC Gaming Alliance nevű nonprofit szövetséget, emellett egy másik vállalat is visszavett a támogatásból. A PC-s piac védelmére összeállt gárda egyre inkább szűkül, ami arra utal, hogy a cégek nem látják értelmét a szervezetnek, s inkább egyedül foglalkoznak a számítógépes játékokkal.

A Diablo III is apaszthatja a WoW rajongói táborát

Frank Pearce, a Blizzard alelnöke elismeri, hogy a Diablo új része is keresztbe tehet a World of Warcraftnak, de a csapat úgy gondolja, még mindig jobb, ha ők kannibalizálják a saját rajongó táborukat, és nem mások. A World of Warcraft pályafutásának a Titan megjelenésével sem lesz vége.

Az EA Sports is ejti a nyomtatott kézikönyveket

A környezettudatos gondolkodás a játékiparba is betörni készül, a Ubisoft után a sportjátékairól ismert EA Sports is bejelentette, hogy felhagy a nyomtatott kézikönyvek készítésével. Az intézkedéssel persze spórolni is tud a cég, arról nem is beszélve, hogy a bejelentés marketingeszköznek is elmegy.

Windows Gaming Experience - a PC-s játék jövője

A ZDNet jóvoltából érdekes videó látott napvilágot: az állítólag a Microsoft belsős köreinek szánt filmben a PC-s játékról, valamint annak "jövőjéről" esik szó. Úgy néz ki, a redmondiak nem véletlenül léptek ki a PCGA-ból, a maguk útját szeretnék járni, ha már 300 millió fős piacon szállhatnak ringbe.

Duke Nukem Forever - infók a multiplayerről

Megannyi találgatás után végre lehullt a lepel a Duke Nukem Forever többjátékos porciójáról. Kiderült, hogy négy játékmódban vethetjük bele magunkat az online mókába, összesen nyolc játékos ámokfutását támogatja a program. Ami nem éppen sok, de legalább tömve lesz Duke bohém szellemiségével.

Az idei E3-on mutatják be az új Hitmant?

Megy a mozgolódás a rajongói fórumokon a Hitman ötödik része kapcsán. Egyre több jel mutat arra, hogy az IO Interactive a idei E3-on végre lerántja kedvenc tar-kopasz bérgyilkosunk újabb megbízatásairól. Egy képpel is tudunk szolgálni, melynek eredetét a fejlesztők nem erősítették meg, de nem is cáfolták.