Hírarchívum - 2011. június

GC 2011: Befutott a Konami felhozatala

Habár még másfél hónap van hátra a GamesCom elindulásáig, az E3-hoz hasonlóan szépen elkezdenek befutni a biztos résztvevők biztosan megjelenő játékai. Idén az E3 nem volt valami ütős; talán Európa ebben az évben végre megmutatja, hogy tudunk mi ennél jobbat,

ArmA 3 - sandbox alapokon a játékmenet

Szinte már-már egy MMO szabadságával és küldetésvezérelt játékmenetével fog rendelkezni az ArmA sorozat legújabb része, legalábbis ha hihetünk a készítőknek. Ha minden igaznak bizonyult, akkor háborús játék még sosem volt ennyire életszerű és változatos.

Resident Evil: Revival Selection - az első videó

Mint ismeretes, a Resident Evil 4 és a Code: Veronica X is megkapja a maga HD-re húzott változatát, hogy a jelen generációs konzoltulajok is megismerkedjenek a zombis frencsájz aranykorával. Idén ősszel már tölthető is lesz Xbox Live-ről és PSN-ről, most pedig befutott a debüt trailer is.

Skyrim - nem egyszerű DLC-ket kapunk

A Bethesda Game Studios főnöke, Todd Howard úgy nyilatkozott, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrimhez érkező bővítmények esetében sokkal inkább fogjuk azt érezni, hogy igazi kiegészítőcsomagokkal gazdagodunk, mintsem egy-egy átlagos, csekély újdonságot hozó DLC-vel.

Uncharted 3 - tippek a bétateszthez

PS Plus előfizetőként hozzájutottál az Uncharted 3 bétájához? Nagyokat pislogva kutatod a lehetőségeket, de még sok minden nem világos a számodra? Semmi gond! A Naughty Dog kiadott egy új videót, melyben az online játékosok teljes fejtágítását vállalják magukra. Így már nem nehéz az élmezőnyben végezni.

Elstartolt a Respawn honlapja az első játékképpel

A ex-Infinity Ward alapítótagjainak, Jason Westnek és Vince Zampellának új stúdiója, a Respawn Entertainment fellőtte hivatalos weboldalát, amin már látható az első - igaz, elmosódott - kép a nagy titokban készülő új játékából. A fejlesztők teljesen új frencsájz alapjait tették le az Electronic Artsnak.

Díjat nyert a cannesi filmfesztiválon a Dead Island

Biztos sokan emlékeznek olvasóink közül a Dead Island bitang jó debüt trailerére, melyben egy zombivá vált kislány utolsó óráit vehettük szemügyre, visszafelé lejátszva. Nos a hírhedt előzetes idén díjat nyert Cannesban a markáns kreativitásáért. Teljesen megérdemelten, tegyük hozzá.

Idén kevesebbet költünk videojátékokra

Az iparági elemzők azt jósolják az idei évre, hogy a fogyasztók kevesebbet költenek majd videojátékokra, mint az előző évben. A jelentést a Newzoo végezte, szerencsére a konzolos esést ellensúlyozza a bővülő kézi, szociális és mobiljátékok térnyerése. Vajon tényleg így lesz?

MW3 - még mindig versenyképes az engine

A Sledgehammer társalapítója, Glen Schofield elmondta, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 framerate-je még mindig versenyképes és elutasítja a játék motorját ért kritikákat. A konkurenciával szemben nagy előnye, hogy képes 60 képkocka/másodperc sebességre konzolokon.

Visszavonul Ken Kutaragi a Sony éléről

Jelentős változások történnek a PlayStation brand elnöki hierarchiájában. A konzol atyjaként is emlegetett Ken Kutaragi lemondott a Sony Computer Entertainment tiszteletbeli elnöki posztjáról, helyét Kazuo Hirai és Andrew House veszi át. A vezetőségváltás nem érinti a játékosok eddig megszokott normáit.