Hírarchívum - 2011. január

A játékosok veszélyesebben vezetnek

Nem először kerül elő az az elmélet, mely szerint azok a játékosok, akik rendszeresen nyúznak autóversenyeket és szimulátorokat otthon, általában veszélyesebben vezetnek annak ellenére is, hogy a vezetési képességeik javulnak - ezúttal a Continental tette le a voksát a teória mellett.

Awakened - a Phosphor új szuperhősös játéka

A Phosphor Games névre hallgató független játékfejlesztő ígéretes szuperhősös játékon dolgozik, amely az Awakened munkacímen fut. A játék igazi külső nézetes akciójáték, melyben egyedileg alkothatjuk meg hősünket, aki nem veti meg azt sem, hogy hagyományos fegyverekkel ossza az észt.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Befutottak a legfrissebb hazai játékeladásai toplisták, s bár a csúcstartó még mindig a World of Warcraft előfizetői kártyája, néhány érdekes változás történt az elmúlt héten: a Kinect Sports például egészen a második helyre kapaszkodott fel, ami egyúttal a Kinect hazai sikerét is kiválóan prezentálja.

Star Wars: The Old Republic - videón a Taral V

A Star Wars: The Old Republic trailersorozatában a készülő MMORPG "flashpontjai" kerülnek bemutatásra, legutóbb éppen a Taral V bolygó, amely hosszú ideig a Sith Birodalom fennhatósága alatt állt. A planéta szupertitkos börtöneiben többek között egy jedi mestert is fogva tartanak.

Black Ops - a hétvégén dupla XP jár a Live-on

Talán nem véletlen, hogy pont a First Strike DLC megjelenésének hetére időzítik a Call of Duty: Black Ops első dupla XP-s hétvégéjét az Xbox Live-on. Az eseményt maga Major Nelson jelentette be legutóbbi podcastjében, ám ismét csak az xboxosok örülhetnek a gyorsabb fejlődésnek.

Márciusban jön az Angry Birds Rio

Az Angry Birds fejlesztője megállapodást kötött a 20th Century Foxszal, így a népszerű játék a filmstúdió áprilisban érkező Rio című animációs filmjét fogja reklámozni. Hogy ebből nekünk mi jó származik? Például egy vadi új Angry Birds játék, amely még márciusban letölthetővé válik!

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hét, újabb játékmegjelenések. Csodát még mindig ne várjunk, a nagy címek továbbra is váratnak magukra, de a letölthető játékok és a DLC-k szerelmesei rábukkanhatnak majd néhány ínyencségre a héten: a napokban jön többek között a Call of Duty: Black Ops és az új Castlevania kiegészítője is.

Az NGP-t is meghódítja a Dead Space

A Visceral Games már korábban is hangsúlyozta, hogy minél szélesebb körben szeretné bővíteni a Dead Space frencsájzt, ideértve az esetleges Next Generation Portable verziót is, ami a minőség érdekében nem sima port lenne. A kézikonzolos változat hasonlítana a Wii-s Extractionhoz.

A jövőben a PSN-en tárolhatjuk a mentéseinket?

A Kotaku értesülései szerint már a 3.60-as firmware frissítés keretében életbe léphet egy új szolgáltatás a PlayStation 3 felhasználók számára. Ennek értelmében már nem a merevlemezen, hanem a PlayStation Networkon tárolhatjuk mentéseinket, ahonnan bármikor, bárhonnan elérhetjük őket.

Pandora's Tower - új JRPG Nintendo Wii-re?

A Nintendo egyelőre még titkolózik új japán szerepjátékának részleteiről, ám a teaseroldal fellövésével végre tisztázott a játék címe, mely vélhetőleg egy Final Fantasy-szerű frencsájz első darabjának képét festi le előttünk. A játék morális döntésekre kényszerít minket, választhatunk a jó és a rossz oldal között.