Hírarchívum - 2011. július

Új trailert kapott a Hard Reset is

A Flying Wild Hog új előzetest dobott ki a PC-exkluzív Hard Resetről - jó lesz felkészülni a sűrűn érkező videókra, mert a játék már szeptemberben boltokba kerül. Hogy miért ilyen gyorsan? A készítők megmagyarázták, ahogy arra is rávilágítottak, miért csak számítógépre jelenik meg a program.

Vindictus - itt a teaser oldal és az új előzetes

Régen nem hallottunk a Vindictus felől, pedig a Nexon MMORPG-jére mindenképpen érdemes lesz odafigyelni, és nemcsak azért, mert ingyenesen játszható darabbal van dolgunk: stílusában jóval sötétebb és keményebb, mint a szokványos MMO-k, ráadásul még jól is néz ki a Source motornak köszönhetően.

The Old Republic - közel negyedórányi gameplay

Bár újabban a Star Wars: The Old Republic kapcsán a fantasztikus CGI animációk után szokás ujjongani, azért a rajongók keselyűként vetik rá magukat az új gameplay felvételekre is. Most egy újabb, közel negyedórás bemutató érkezett, amit ráadásul az egyik fejlesztő is kommentálni fog.

Ismét Dzsudzsák lesz a FIFA hazai sztárja

Zimány Linda és Dagesztán mellett azért másra is jut ideje Dzsudzsák Balázsnak, az úriember idén is elvállalta, hogy a FIFA aktuális epizódjának borítóján pózoljon, amiért cserébe többe között azt kapja, hogy jobban kidolgozzák majd a grafikusok a játékban a karakterét.

Deus Ex: Human Revolution - beszélgessünk!

A Deus Ex: Human Revolution nem kevés szerepjátékos elemmel rendelkezik majd, a küldetéseket több úton is megoldhatjuk, a megoldásokhoz, illetve a történet apróbb részleteihez szükséges információkat pedig a nemjátékos karakterektől gyűjthetjük be. Új fejlesztői napló következik.

A Samsung gyártja a PlayStation Vita processzorát

Az egyik szaklap értesülései szerint a Samsung gondoskodik majd a PlayStation Vita processzorainak gyártásáról, ami tulajdonképpen nem meglepő, a cég otthon van ilyen téren. Közben egy másik forrás szerint egyáltalán nem kell aggódni, a Vita memóriáját a korábbi hírekkel ellentétben nem felezték meg.

Egymillió példány kelt el a 3DS-es Zeldából

Még egy kis 3DS, ezúttal azonban jobb híreket kaptunk: a júniusban boltokba került The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D lett a kézikonzol legsikeresebb játéka, miután elsőként büszkélkedhet a platformon egymilliós eladásokkal. Sovány vigasz a Nintendónak, de azért megsüvegelendő az eredmény.

A japán földrengés miatt szívott a Sega is

A Sega pénzügyi mutatója is mínuszba fordult, bevételei éves szinten csökkentek, és veszteséggel zárt. Játéktermi gépei nem mentek túl jól a márciusi földrengés miatt, de a csekély európai és amerikai kereslet miatt a videojátékos részleg is küszködött - legnépszerűbb játéka a Virtua Tennis 4 volt.

A Ubisoft szerint sikeres volt a másolásvédelme

Bár a játékosok egytől-egyig rühellték a Ubisoft állandó internetkapcsolatot követelő másolásvédelmét, és a kiadó is eltávolította utólag több játékából a rendszert, a minap a PC Gamernek adott interjúban a szóvivőjük mégis sikeresnek értékelte a kezdeményezést, mert az visszaszorította a kalózokat.

Iwata fizetése bánta a Nintendo teljesítményét

A Nintendo hosszú idő óta először szenvedett veszteséget pénzügyi negyedév során, az pedig szinte példátlan, hogy ilyen hamar csökkentenie kellett egy konzoljának árát. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke és az igazgatótanács teljes felelősséget vállalt a történtekért, a fizetésüket alaposan megkurtították.