Hírarchívum - 2011. augusztus

Kevin Butler visszatért a Sonyhoz

Kevin Butler néhány nap erejéig elhagyta a Sonyt, de a szíve - illetve Jack Tretton telefonja - visszahívta. Ennek apropójából új reklámfilm is készült, amiben az úriember a PlayStation 3 árcsökkentését, illetve a PlayStation márka új szlogenjét promózza. Az egyik legjobb videó eddig, de tényleg.

Gőzerővel dübörög tovább a Persona-sorozat

A Famitsu magazin jóvoltából jókora információáradatot kaptunk a Persona-sorozattal kapcsolatban, kiderült, hogy a negyedik rész megjelenik PlayStation Vitára, készül egy verekedős játék a játéktermekbe és a HD konzolokra, és emellett persze az ötödik epizódon is dolgoznak a srácok.

Megjelenés előtti trailert kapott a Bodycount

Pénteken végre megjelenik, s bár mi reménykedtünk benne, az első tesztek nem sok jót írnak a Bodycountról. A Codemasters új trailert adott ki az FPS-ről, amely egyben az utolsó is: a közel két perc hosszú launch előzetesben a játék legjobbnak vélt pillanatait vágták össze a készítők.

Warhammer 40K: Space Marine - Thor is kispályás

Jövő héten jön a Warhammer 40.000: Space Marine, az első olyan akciójáték, ami talán méltó arra, hogy öregbítse a patinás univerzum hírnevét, és amit talán nem dobunk majd félre az első végigjátszás után. Újabb trailer érkezett a programról, ezúttal a Thunder Hammer kerül bemutatásra.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kissé megkésve, de összeraktuk a megjelenési listát, s bár lehet panaszkodni, hogy vége a nyárnak, az kétségtelen, hogy ez a játékosoknak kedvezni fog. Az uborkaszezonnak vége, a héten olyan címek kerülnek boltokba, mint a Driver: San Francisco vagy a Bodycount.

DOTA 2 - legyen kész, aztán törődünk a pénzzel

Legalábbis így gondolja - rendkívül szimpatikus módon - a Valve. A DOTA 2 esetében duplán igazuk van: a játék Warcraft 3-as verzióját évek óta több millióan játszák, s számos profi csapat is régóta versenyez az anyaggal, így a Valve a legkisebb hibával is elvághatja magát a rajongóknál.

Steam - csak a változások kezdete

Habár manapság a Steam az egyik legfejlettebb online játékos szolgáltatás, Gabe Newell szerint a többi cégnek nem másolnia kellene őket, hanem azon gondolkozni, mit hozhat a jövő: a Steam ugyanis jelenlegi formájában szörnyen elavulttá fog válni pár éven belül.

Videón a Mortal Kombat Arcade Kollection

Megjelent a klasszikus Mortal Kombat epizódok HD-re húzott gyűjteménye, így már a tapasztalatlan játékosok is megtudhatják végre, miért ajnározzák folyton az öregek az első három epizódot. Mindez kiegészül online ranglistával, multival, achievementekkel vagy trófeákkal. Előzetesünk is van hozzá.

Battlefield 3 - nem kell aggódniuk a konzolosoknak

A DICE háborús shooterének producere, Patrick Bach elmondta egy interjú során, hogy bár a PC-s verzió grafikailag jobb, mint a konzolos testvérkéi, a játékosoknak mégsem kell aggódniuk, ha a PS3-as vagy az Xbox 360-as verzió mellett döntenek. Rögtön elmondjuk, miért!

Egyelőre tagadják a Bayonetta folytatását

Alkalmanként felröppen a pletyka a Bayonetta folytatásával kapcsolatban: a cím elég sikeres volt ahhoz, hogy elbírjon egy második részt, de úgy tűnik, hogy a Platinum Games egyelőre inkább mással van elfoglalva. Vagy mégsem? Hideki Kamiya mester szeret vicccelődni.