Hírarchívum - 2011. május

Élen nyitott itthon a The Witcher 2

Nem meglepő, hogy a lengyel felebarátaink által fejlesztett The Witcher 2 szépen kezdett itthon: már az első rész is nagy népszerűségnek örvendett anno, sőt az a folytatás sikerére újból bekerült a PC-s toplistára. A felhozatal alaposan átalakult, több új cím is bekavart a szokásos slágerjátékoknak.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kissé megkésve, de összeraktuk a heti játékmegjelenések és filmpremierek listáját, ám látszólag nem is nagy gond, hogy nem kapkodtuk el: a mostani felhozatal sem lett túl bőséges, ami vagy azt jelenti, hogy a kiadók gondolnak a vizsgaidőszakban szenvedő diákokra, vagy szimplán közeleg az uborkaszezon.

E3 2011: Úton a Syphon Filter negyedik része?

Újabb E3-as pletyka érkezett, ezúttal Sony-fronton. Szemfüles rajongók szerint az amerikai PlayStation Blogon csupán egy pillanatra tűnt fel a Syphon Filter 4 leleplező cikke, de abból nyilvánvalóan kiderült: jön az új rész, mégpedig PlayStation 3-ra, és 2012 végéig kell rá várnunk.

L.A. Noire - DLC-zuhatag és Rockstar Pass

Egy raklapnyi letölthető apróság látott napvilágot az L.A. Noire-hoz: új ügyeket oldhatunk meg, és kapunk új skineket is. Természetesen mindenki azt vesz meg, amit szeretne, de a Rockstar azokra is gondol, akik esetleg telhetetlenségükben mindent felvásárolnának: ők akciósan juthatnak az újdonságokhoz.

E3 2011: Újabb Microsoft-pletykák a láthatáron

Annyi már most biztos: a Microsoft nem fogja hagyni, hogy a Sony és a Nintendo elvigye a jövő heti showt az új konzoljával, s ha hardverpremierrel nem is, de számtalan érdekes bejelentéssel fog készülni a maga konferenciájára. Most újabb adag pletyka látott napvilágot.

Metro: Last Light - az első részletek

A THQ eltökélt szándéka az, hogy a "hibás mestermű" billogot végérvényesen eltüntessék a Metro 2033 folytatása kapcsán, s még tovább fokozzák a posztapokaliptikus, túlélőhorror jegyeit. Kifinomult harccal és végre okos mesterséges intelligenciával. A 4A Games ismét felteszi a pontot az i-re.

E3 2011: AC: Relevations - út az expóig

A Ubisoft kiadta előzetes E3-as kedvcsináló videóját, melyben megcsodálhatjuk, hogy milyen lázas munka folyik a montreali divízióban, hiszen nem titok: az AC: Revelations demóval azt szeretnék elérni, hogy az egész show a lábuk előtt heverjen. A stúdióban tett látogatást örökítik meg az alábbi képsorok.

Fusion - új játéksorozat a Microsofttól?

Nagyszabású szériát terveznek a redmondiak, melynek első darabja lehet a Fusion: Genesis, ám most az amerikai védjegybejegyzést végző szervezettől tudjuk, hogy két további Fusion játék is várható a kiadótól, mely a jelek szerint Xbox Live Arcade-en teszi tiszteletét.

Egy raklap látnivalón a SC2: Heart of the Swarm

A holland InsideGamer jóvoltából megszámlálhatatlanul sok screenshot futott be a StarCraft 2 második eljöveteléről, mely a Zergek mindennapjaiba enged betekintést a kampánymódot prezentálva. Ebből tudjuk, hogy a Heart of the Swarmban Kerrigan új, csábosabb fizimiskát kapott. Videó nélkül sem maradunk!

Call of Duty Elite - prémium tartalmak is lesznek

A hónap elején az Activision ismertette terveit a Call of Duty-sorozattal kapcsolatban, azóta tudjuk, hogy egy nagyszabású online felület fogja majd össze a népszerű lövöldözős játék minden tagját, hogy összehozza a PC-s és konzolos játékosokat. Alapból a szolgáltatás ingyenes, de ha többet akarunk, fizetnünk kell.