Hírarchívum - 2011. június

Mai hack: betörtek a Bioware-hez is

Lassan önálló rovattá fejlődik oldalunkon az újabbnál újabb hackertámadások ismertetése, így nem lepődtünk meg azon, hogy ismét egy behatolás ütötte fel a fejét. Ezúttal a Bioware érintett, és a Neverwinter Nights egyik régi fórumán lévő 18 ezer felhasználói profil került veszélybe.

Dungeon Siege 3 - trailer a megjelenés mellé

Ugyan az első két részt is jegyző Chris Taylor csupán kreatív tanácsokkal szolgált az Obsidian Entertainment számára, talán a régivonalas rajongókat aggodalommal töltheti el az, hogy a Dungeon Siege 3 konzolokra is megjelenik. Itt az utolsó trailer, holnap minden kiderül.

EA: még több exkluzív cím az Originen

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a jövőben még több digitális formában letölthető játék és kiegészítő érkezik a saját közösségi és disztribúciós rendszerére, az Originre. Ezekkel az egyedi tartalmakkal próbálnak a versenytársakra ráverni, holott játékaik a konkurenseknél is meg fognak jelenni.

Elásta magát a Duke Nukem Forever PR cége

Arról csak a játék tehet, hogy az évtizedes tetszhalott állapotból feltámadt Duke Nukem Forever kritikái a tengerentúlon sem túl fényesek, de azt nem hittük volna, hogy a játék PR cége, a Redner Group ennyire megorrol az újságírókra. Meg is lett a böjtje: a 2K szakított a társasággal.

Shadows of the Damned - szárnyasok ellen

A kicsit bugyuta nevű Grasshopper Manufacture által fejlesztett horror-TPS lassan megérik a kiadásra, Shinji Mikami új agymenése legalább vagány címnek néz ki, még akkor is, ha innen-onnan összeollózott ötletekkel teli. Hála az égnek, gyomorforgató jelenetekben nem lesz hiány.

Új stúdiókat nyitott az Avalanche és a Rockstar

Míg más ígéretes fejlesztőcsapatokat sorra zárnak be a kiadók, másokat elkerül a belsős stúdiók zűrzavaros élete. Ilyen a Rockstar és az Avalanche is, akik újabb kirendeltségeket nyitottak meg nemrégiben. Míg előbbi a mobil platformot helyezi előtérbe, az utóbbi a nagy költségvetésű címekre rendezkedett be.

Alice: Az őrületen túl - különleges online teszt

A napokban jelenik meg az Alice: Madness Returns, American McGee legújabb elmeorvosi kórképe. Ennek apropóján az első online játéktesztet egészen különleges formában közli le az igényes Alan Wake-novellákról elhíresült Alexmenrich.com - kiváltképp a nyelvi arculatot és a körítést tekintve.

Mass Effect MMO lehetséges, de nincs tervben

Ray Muzyka, a Bioware alapítója egyelőre csak legyint a rajongók kívánságaira, mivel jelen állás szerint nincs tervben egy Mass Effect-univerzumában játszódó online játék, bár ennek ellenére a koncepció működhetne. A gyakorlatban ez annyit tesz: vedd meg a The Old Republicot, és reménykedj!

Egyedi lemezformátumot használ a Wii U

Maga a Nintendo fejese, Satoru Iwata erősítette meg, hogy a Wii U nem támogat DVD- vagy Blu-Ray-lejátszást, helyette egy teljesen egyedi lemezformátumot használ a japánok legújabb konzolja. Szerintük a két legelterjedtebb technológia licencelése nem garantálja a költségek megtérülését.

Jön a Half-Life 3, az Episode 3-at törölték?

Kicsit olyan érzésünk van a következő - egyelőre még csak pletykaszinten létező - hír kapcsán, amikor egy orbitális szikladarabot dobunk a nyugvó felszínű vízbe - tajtékot kelt és szökőárt gerjeszt. Igen, jól olvastátok, végre valami szóbeszéd serkent a Half-Life sorozat felől!