Hírarchívum - 2020. március

Új platformokra látogat a Dread Nautical

A magyar fejlesztésű Dread Nautical az Apple Arcade szolgáltatás egyik nyitócíme volt, és csakis ott lehetett elérni. Az exkluzivitásnak április végén lesz vége, akkor minden fontosabb platformra befut a játék.

Stadia-exkluzív érkezik a Splash Damage-től

A Brinket és a legutóbbi Gears-játékok multiplayerét is jegyző Splash Damage bejelentette, hogy megállapodott a Google-lel, és ennek értelmében egy exkluzív címet fejlesztenek majd a cég felhőalapú szolgáltatására.

Új VR-szemüvegen dolgozik a HP

A Microsoft és a Valve közreműködésével vágott bele a "következő generációs" VR-szemüvegének kifejlesztésébe a HP. A gyártó egyelőre nem árult el konkrétumokat az eszközzel kapcsolatban, az ígéreteknek viszont nem vagyunk híján.

Képregény meséli el a God of War előzményeit

Hosszú idő telik el a God of War III és a 2018-as God of War eseményei között, és tudjuk, hogy eközben nagyot fordult a világ Kratosszal. Egy képregény-sorozat avat majd be minket a részletekbe.

Megérkezett az első S.T.A.L.K.E.R. 2 screenshot

Rég nem hallottunk már az új S.T.A.L.K.E.R. felől, és noha a csend megtört, sokkal okosabbak így sem lettünk. Mindössze egy kép nyújt most támpontot, melyet a készítők kommentár nélkül tettek közzé Twitteren.

A Stadia magához édesgeti az indie alkotókat

A Google felhőalapú játékszolgáltatása a nagy címeken túl már az indie irányába is kacsintgat, és ösztönző programmal szólítja magához a tapasztalt fejlesztőket, hogy együtt bővítsék a kínálatot.

A Blizzard és a Paradox aktívan tesz munkatársaiért

A járvány terjedése már nem csak a megcsúszott dátumokban nyilvánul meg. A két cég munkatársai jelenleg otthonról dolgoznak, így nekik szánt segélycsomagokkal igyekeznek számukra megkönnyíteni a kritikus helyzetet.

A Dauntless frissítése elvisz a vulkánok földjére

A tavaly ősszel debütált free-to-play fantasy RPG új frissítést kapott, mely a Scorched Earth címet viseli. Lássuk, milyen újdonságokat tartogat a szörnyvadászok számára!

A Nintendo kérésére kivették Mariót a Dreamsből

A PlayStation 4 platformon elérhető Dreams játékban kezdenek elszaporodni a más cégek szellemi termékeinek sorába tartozó elemek. A Nintendo cérnája Mariónál szakadt el, a Sony pedig elismeri a panasz jogosságát.

A Drawful 2 most ingyenes Steamen

Még egy bezártságérzet-enyhítő ajándék érhető el a Steamen. Ezúttal azok számára van jó hírünk, akik kevésbé szeretnek hősként egy idegen világban kalandozni, sokkal inkább barátaikkal akarnak egy jót szórakozni.