Hírarchívum - 2023. október

Brit toplista: Mario lenyomta Pókembert is

Helycsere történt a brit toplista élén: ezúttal Mario és barátai vihették haza a dobozos eladási lista aranyát. Érkezett néhány izgalmas új cím is, a dobogó jelenlegi urait azonban nehéz lesz kirobbantani a helyükről.

Jövőre debütál a Kingdom Hearts: Missing-Link

Vadiúj előzetest, vele együtt pedig hozzávetőleges megjelenési dátumot kapott a következő Kingdom Hearts-játék, amely a mobilkészülékek GPS-funkcióira építve hozza el a legújabb varázslatos történetet.

Az Xbox-konzolok nem támogatják többé az utángyártott kontrollereket

November közepétől csakis a Microsoft hivatalos kontrollereit és a külső gyártók hivatalos Xbox-licenccel ellátott kontrollereit használhatjuk majd a konzolokon. A többi utángyártott irányítót blokkolni fogja az új rendszerfrissítés.

Valami nagy dobással készül a Capcom a jövő év elejére

Hatalmasat tarol mostanában a Capcom, ráadásul úgy tűnik, még ebben az üzleti évben lesz egy nagy dobása a japánoknak. Ha ez igaz, akkor jövő március előtt piacra kerülhet egy eddig be nem jelentett, nagy kaliberű cím.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bűnüldözés a Robotzsaruval, ralizás a Codies WRC-játékában, hegymászás, fejtörők és Freddy Fazbear. Ezen a héten rákanyarodunk a novemberre, izgalmas újdonságokból pedig ezúttal sem lesz hiány.

Óriási frissítést kap jövőhéten a Gran Turismo 7

A világ egyik leghíresebb autóversenyzős frencsájzának a producere, Kazunori Yamauchi azt ígérte, hogy jövőhéten egy nagy kaliberű frissítés üti a Gran Turismo 7 játékosainak a markát.

Új megvilágításba kerül a Fallout 3

Egy vadiúj mod készült el a Fallout 3-hoz: TheKetzku azon dolgozott, hogy a játékban még valósághűbbek és még szebbek legyenek a fények. Így az összes épület belsejének megvilágítását feljavította!

Úgy tűnik, hogy lassan vége a SAG-AFTRA sztrájknak

A SAG-AFTRA tárgyalások már jó ideje folynak, azonban az írók és a stúdiók már látják a fényt az alagút végén. A hétvégi megbeszélések konstruktívak voltak, így valószínűleg hamarosan újra munkába állnak a sztrájkolók.

Egy hónappal később érkezik a Gangs of Sherwood

A Steam legutóbbi Next Festje során a játékosok kipróbálhatták a jövőben játszódó kooperatív PvE Robin Hood-játék demóját. A visszajelzések alapján a fejlesztők úgy döntöttek, hogy dolgoznak még a címen.

A világ tradicionális épületeit is felhúzhatod majd a Cities: Skylines 2-ben

Ismert modderek úgy döntöttek, hogy egy világkörüli útra indítják a nemrégiben debütált Cities: Skylines 2-t. A játék ezentúl elhozza majd a képernyőinkre többek között Japánt, Párizst és Németországot is.