Duke Nukem Forever PC, PS3, X360

Új Duke Nukem FPS, mely még a megjelenése előtt rekordokat állított fel a legtöbb engine cserés és a legtöbbször csúsztatott játék kategóriában.

A 3D Realms reagált a Gearbox vádaira

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Gearbox Software beperelte a 3D Realmset, mivel szerinte a csapat jogtalanul használja a Duke Nukem nevet egy készülő alkotásához. A 3D Realms tagadja a vádakat.

Az Interceptor megvásárolta a 3D Realmset

Az Interceptor Entertainment, a Rise of the Triad remake és a közelgő Duke Nukem-játék alkotógárdája megvásárolta a Duke Nukem eredeti fejlesztőgárdáját, a manapság passzív 3D Realmset.

A Gearbox perel az új Duke Nukem miatt

Habár az Interceptor csak a héten leplezi le a Duke Nukem: Mass Destructiont, a Gearbox beperelte a fejlesztőt és a 3D Realmst, hiszen a frencsájz jogai a náluk vannak, és szerintük a kompánia jogtalanul használja a nevet.

Frissítve: Duke Nukem-bejelentés a hónap végén?

Egy teaser oldal tanúsága szerint valami készül Duke Nukem-témában, a bejelentésre huszonnégy nap múlva kerülhet sor. Arról persze csak találgatni tudunk, hogy mi lesz a bemutató tárgya...

Mégsem perelnek a Duke Nukem Forever miatt

A 3D Realms még júniusban perelte be a Gearboxot a Duke Nukem Forever miatt, azonban most hirtelen visszaszívott mindent. Persze nem valószínű, hogy a Gearboxnak bejött ez az intermezzo.

A 3D Realms perli a Gearboxot

A 3D Realms beperelte a Gearbox Software-t a Duke Nukem Forever után járó kifizetetlen jogdíjak miatt. A szerződésszegésről szóló keresetet június hetedikén nyújtották be a texasi ítélőtáblának.

A Gamekapocs legolvasottabb cikkei 2011-ben

Közeledik a 2011-es év vége, s mivel a hétvégén vélhetően mi is vállalhatatlanra isszuk magunkat, már most megkezdjük a szezonzáró összegzést. Első körben a Gamekapocs legolvasottabb cikkeit vesszük sorra az idei esztendő terméséből, lássuk, melyik írásokat kattintottátok le a legtöbbször!

A héten érkezik a Duke Nukem Forever új DLC-je

Hiába lesújtóak a kritikák, hiába bukott meg a játék a kasszáknál, a Gearbox mégis életben tartja a mítoszt, ha már 10 évet kellett rá várni. A Duke Nukem Forever új letölthető tartalma a héten elérhető lesz, a The Doctor Who Cloned Me csomagból egy barátságos videónk is van.

Nagyobb irodába költözik a Gearbox

Láthatóan jól megy a Gearboxnak, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy egy új, sokkal nagyobb irodába költözik. Legalábbis akkor, ha az új irodának helyt adó épület elkészül, ami valamikor 2013-ban esedékes. Szóval a hír címe az is lehet, hogy majd egyszer új irodába költözik a Gearbox.

Nem korrektek a Duke Nukem Forever kritikák

Újra előkerült a régi lemez, s ezúttal a lemez tényleg régi: az Eurogamer még augusztusban készített interjút a Gearbox egyik társalapítójával, ám az írás csak most jelent meg. Ebben emberünk egyáltalán nem tartja korrektnek a DNF-ről készült kritikákat és a kiosztott pontszámokat.