E3 2015: PC Gaming Show – LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 17.
  • Bejelentés
Link másolása
Sokat kellett várni rá, de az idei E3-on már egy PC-központú konferenciának is örülhetünk, több neves játékfejlesztő és kiadó támogatásával. Az eseményről élőben blogolunk majd, így semmiről sem maradsz le.

5:30 - Véget ér az első PC Gaming Show. Nem mondhatnám, hogy el voltam ragadtatva, túlságosan elnyújtották, tele volt zavaró reklámokkal, túl sok infót és látnivalót melegítettek fel újra, valamint érdemi bejelentésekből roppant kevés volt. Tudjuk be mindezt a tapasztalatlanságnak, és bízzunk abban, hogy jövőre már egy sokkal összeszedettebb és exkluzív anyagokkal teletömött előadást láthatunk. A szándékért viszont hatalmas piros pont jár!

5:25 - A No Man's Sky hatásosan összevágott előzetesét vetítik le, majd a Hello Games fejlesztője, Sean Murray lép a színpadra, aki újra megerősíti, hogy a játék PC-re is elkészül. Nagyon ambiciózus a projekt, pedig nagyon kevesen dolgoznak rajta, alig tíz fő. A lényeg nem változott: véletlenszerűen generált galaxisokat fedezhetünk fel és háborúzhatunk. Dátum még nincs.

5:20 - Ez pedig a StarCraft 2: Legacy of the Void trailere. A játék kiterjesztett bétája júliusban startol el. A protoss fajra koncentráló kiegészítő azonban sokat változtat a játékmeneten is. Kapunk két új, kooperatív mókára kihegyezett játékmódot is. Az online meccseken szereplő egységek száma is kibővül. Kapunk egy ingyenes prológust a Legacy of the Voidhoz Whispers of Oblivion címmel.

5:12 - Dustin Browder és társa a színpadon a Blizzardtól. Gyorsan rátérnek a lényegre: mint már tudjuk, kibővül a cég MOBA-ja, érkezik a Heroes of the Storm: Eternal Conflict. Ennek trailerét nézhetjük meg most. Két új hőst (a monkot és a Johannát, a női Crusadert) kapunk a Diablo-univerzumból, illetve egy friss pályát a Battlefield of Eternityt.

5:07 - Újra élő demózás a színpadon, ezúttal egy retro grafikával operáló felülnézetes shootert láthatunk, amely a kooperatív játékmódra koncentrál. Ez az Enter the Dungeon.

5:02 - Cliff Bleszinkski a Boss Key alapítója és az Epic egykor fenegyereke érkezik, aki végre bemutatja a régóta készülő játékát, a BlueStreaket, ami FPS lesz, de nem csak a shotgunra és a rakétavetőre koncentrál. Annyi biztos, hogy a grafika ütni fog, távol-keleti hangulatú falut láthatunk az Unreal Engine 4 asszisztálásával. A játékmenetbe gyorsan belerázódunk, de mesterek csak gyakorlással lehetünk. Speciális képességeket is bevethetünk.

5:00 - Még mindig Bohemia, ezúttal a Take on Mars új előzetesét nézhetjük meg. Multis túlélés, szebb grafika, a béta még nyáron kezdetét veszi, noha az early access verzió már elérhető.

4:56 - Ismét a Bohemia a színpadon, de most a DayZ kapcsán. Brian Hicks producer mesél a még mindig early access státuszban lévő zombis túlélőjátékról, ami hatalmas siker. A srácok folyamatosan kalapálják a címet, amely hamarosan kilép az alfából, azaz a béta hamarosan elstartol, lesz LAN-támogatás és kapunk single player módot is, ami nagyon jól hangzik.

4:53 - Végre valami izgalom! A SOMA-ra már nagyon vártunk, reméljük, a Frictional Games ezúttal sem okoz csalódást. A horrorjáték egy víz alatti bázison játszódik. A trailer horrorhangulata egy csapásra szíven üt bennünket, sikolyok, villogó fények a folyósokon, ütős lesz. A játék szeptember 22-én érkezik PC-re.

4:50 - A Gone Home alkotója, Steve Gaynor a színpadon, aki a Tacoma című játékot mutatja be nekünk. Megint ugyanazt a trailert kapjuk, amit már korábban is láthattunk. Alapvetően ez is felfedezős játék, amely egy rejtélyekkel teli űrállomáson játszódik. Tárgyakat gyűjtünk, amiket használnunk kell a továbbjutáshoz. Úgy tűnik, a készítők előző címéhez hasonlóan, itt sem lesz harc.

4:46 - Végre valami izgalom, ezúttal a Dirty Bomb van terítéken, a Splash Damage-től. Maga a stúdió vezérigazgatója mesél a nyílt bétafázisban leledző free-to-play FPS-ről. Egy CG trailert kapunk, melyek a játék karaktereire összpontosít, pózolással, káromkodással és akcióval.

4:42 - A Beyond Eyes zöldhajú fejlesztőasszonya érkezik. A játék egy relatíve ismeretlen felfedezős cím, egy elkeseredett kislánnyal a főszerepben. A cím nyáron érkezik PC-re és Xbox One-ra. A művészeti stílusa megnyerő, a cél az, hogy az eltűnt barátainkat megtaláljuk.

4:36 - A Bohemia Interactive fejlesztői következnek a sorban, akik leleplezik az ArmA 3 következő nagy szigetét. Egy hatalmas trópusi pályáról van szó, kiterjedt dzsungellel, földutakkal, polgári repülőtérrel. Ez a Tanoa, ilyet még nem láttunk az ArmA-sorozatban, szinte magunkon érezzük a párás levegőt.

4:34 - A cég új innovációja már érdekesebb. Egy 16 teraflop teljesítményre képes mini-PC-ről van szó, és úgy néz ki mint egy kocka.

4:30 - Az AMD vezérigazgatója, Lisa Su lép színpadra, aki a technikai innovációkról beszél. Mostanában nagyon elfoglalt, hiszen most dobják piacra az új Radeon-kártyákat. Az R9 Nano mondjuk jópofa, bivalyerős alternatíva, ha kis házunk van. Ez itt a reklám helye, ugorjunk.

4:24 - Hakan Abrak, az IO Interactive illetékese beszél az új Hitmanről, vagyis csak beszélne, de nincs bekapcsolva a mikrofonja, de észbe kapnak, és odaül a műsorvezető mellé. Hopp, apró, de kellemetlen baki. Amúgy a háttérben a tegnap este látott trailer képsorait láthatjuk. Digitális játékról van szó, a Contracts mód kibővített formában tér vissza, saját küldetéseket is létrehozhatunk benne a közösség legnagyobb örömére. A pályákat szabadon bejárhatjuk, változatos eszközökkel tehetjük el láb alól a célpontunkat. Akár az ellenőrzőpontok használatáról is lemondhatunk, így biztosan nem lesz könnyű az új Hitman.

4:17 - Most Colin Johanson, az ArenaNet direktora a Guild Wars 2: Guild Halls debüt trailerét leplezi le. A kiegészítő új helyszíneket mutat be, sziklákból előtörő vízeséseket, megépíthetjük benne a saját guildünk bázisát, lehet saját arénánk, ahol bármikor harcolhatunk. Ez egy igazi közösségi fícsör a Guild Wars 2: Heart of Thornsban. Klánunk törzshelyét részletesen testre szabhatjuk és dekorálhatjuk, portálokat nyithatunk, amibe belépve közösen indulhatunk kalandozni. Ehhez egy könnyen kezelhető szerkesztőfelület áll a rendelkezésünkre.

4:12 - David Braben tart most bemutatót. Az Elite atyja ma már a Frontier Developmentset egyengeti. Be is mutatja a csapat legújabb játékát: Egy zöldellő mezőn egy fiatal srác játszik, a világ a léptei nyomán alakul át vidámparkká. Ez a Planet Coaster, egy igazi vidámparkszimulátor.

4:08 - Az Obsidian szerepjátékának kiegészítője mutatkozik be, ez a Pillars of Eternity: The White March. Új társak, megnövelt szintsapka, soha nem látott területek és ellenségek, valamint vadiúj küldetések várnak ránk. A stúdió vezérigazgatója, Feargus Urquhart és a Paradox fejese, Fredrik Wester mesél a bővítményről. Még mindig a Kickstarterre kanyarodnak vissza, hatalmas ötlet volt a rajongók támogatását kérni.

4:03 - Végre igazi live demót láthatunk a shown. Egy retro grafikával operáló FPS-t láthatunk, amely régivonalas játékmenetre hegyeződik ki. Ez a Strafe, amely egy sikeres Kickstarter-kampányon van túl. Szándékosan low poly objektumokkal, és alacsony felbontású grafikával operál, lesz itt rocketjump is. Mindenféle bizarr szörnyeket ölünk benne változatos pályákon.

3:57 - A DayZ kreátora a következő vendég, Dean Hall most a RocketWerkz színeiben tetszeleg. Legújabb játéka kerül terítékre, ami egy űrben játszódó alkotás, az ION, aminek előzetesét már láthattuk az expó keretein belül. Műfaját tekintve MMO, a cél az, hogy egy kész univerzumot adjanak át a játékosoknak, az majd rajtunk múlik, hogy utána mi lesz a világ sorsa. Hall a kezdettől fogra early access megjelenésben gondolkodott. Az univerzum összes élőlénye szimulálva lesz benne, azaz nagy dobásnak ígérkezik.

3:51 - A CCP illetékese, Ryan Geddes a lép a színpadra, aki az EVE Valkyrie-t mutatja be. A VR-játék masszív űrharcokat kínál. Szétnézhetünk az űrhajó belsejében, a grafika bámulatosnak tűnik, de az igazi élményt csak egy VR-szemüveggel tapasztalhatjuk meg.

3:50. Az American Truck Simulator előzetese következik. A CCS Software alkotása hangulosnak ígérkezik a csőrös kamionokkal. Ennyit érdemes tudni róla.

3:47 - A The Coalitiontől jön a következő vendég. Igen, Rod Fergusson, aki bejelenti, hogy a Gears of War: Ultimate Edition PC-re is megjelenik!!!!! Bonthatjuk a pezsgőt! Mondjuk, a dolog nem annyira meglepő, hiszen 2007-ben már megkapták az első és egyetlen Gearst a PC-sek. És vajon elképzelhető-e, hogy a jövőben jönnek-e még Gearsek számítógépekre? "Jelenleg semmit nem tudok bejelenteni." Szóval, van rá esély.

3:39 - A Lionhead illetékesei csatlakoznak Spencerékhez, akik a Fable Legendsből mutatnak be egy előzetest. A már ismert dolgokat ismétlik: négy, eltérő képességekkel felvértezett hős. A játék direktora, Eckelberry elmondja, hogy az új rész merőben más lesz, mint az előzőek, hiszen leginkább az online játékról szól. A Motiga fejlesztője is ott van velük, aki a Giganticról beszél, amely a MOBA-k és a stratégiák legjobb jegyeit viseli magán. Ugyanazt a trailer vetítik le, amit már láttunk a Microsoft buliján.

3:35 - Most egy meglepetésfigura lép a színpadra. Ő Phil Spencer, az Xbox fejese. Értitek, az Xbox fejese a PC Gaming Shown! A Microsoft számára nagyon fontos a PC-s platform, hiszen ott van ugye a Windows. Szoros kapcsolatot ápolnak a fejlesztőkkel, és a jövőben még több cross-platform lehetőségnek örülhetünk az Xbox One és a PC között. Persze a PC-seket inkább a játékok érdeklik, a redmondiak nekik is szeretnének kedveskedni. Számítógépekre is megjelenik a free-to-play Killer Instinct, ráadásul együtt játszhatunk majd az xboxosokkal.

3:30 - Hatásosan összevágott montázst láthatunk legutóbbi Total War-okról, a sorozat 15 éves évfordulója kapcsán. Hamar előkerül a Total War: Warhammer is. A fantasy műfaj alaposan megkavarja az eddig megszokott játékmenetet. A The Creative Assembly írója és projektvezetője elmondja, hogy a csapatunkban sokan igazi Warhammer-rajongók. Gameplayt sajna nem kaptunk.

3:27 - Végre igazi gameplaynek örülhetünk. Jensen barátunk, fedezékről fedezékre lopakodik, ám hamar tűzharc alakul ki. A gunplay sokkal letisztultabbnak tűnik, mint korábban. Sajnos a bemutató nagyon rövid volt. De egy kis baki becsúszott a végére: az art director majdnem leszédült a színpadról.

3:22 - Egy ikonikus széria következő darabja, mégpedig a Deus Ex: Mankind Divided következik. Két Square Enix Montreal fejlesztő beszél a játékukról. Dugas szerint a Human Revolution mutatta be augmentációs technológia aranykorát, a folytatásban viszont megvetik az implantátumokkal felszerelt embereket. Egy új videót kapunk a játékot hajtó Dawn Engine-ről, amely lényegében egy pályamustra és a motor hangzatos ficsöreit mutatja be. Minden csillog, a fények lenyűgözőek, süt a játékról a cyberpunk hangulat.

3:20 - Kezd egy kicsit unalmas lenni ez a "termékelhelyezés". Huddy a táskájából előkapja az ASUS 300 dolláros R9-esét. Oké, a reklámot is letudtuk.

3:15 - Richard Huddy következik, az AMD-től, aki némi vassal a hóna alatt lép színpadra. A munkaköréről mesél (chief gaming scientist). A beszélgetésben repkednek a poligonok, és persze az új grafikuskártyákat méltatja, amiről lentebb már megemlékeztem. Reméljük, a Radeon 300-as sorozat felveszi a versenyt a riválisával. A lényeg annyi, hogy rohadt gyorsak lesznek az R9-esek, és igyekeznek tisztességes drivert alájuk tenni.

3:13 - A Star Citizen fejlesztője jelentkezik be Angliából. Ő Chris Roberts, a játékipari veterán. Betekintést nyerhetünk az űrszimulátor FPS-moduljának fejlesztésébe, kiváltképp a motion capture munkálatokba. Látszik, hogy nem sajnálják a pénzt, profi stúdiójuk van, és megannyi fizetőképes támogatójuk.

3:11 - Dzsungelben járunk, bizony ez vietnami játék lesz. Becsapódnak a gránátok, repülnek a helikopterek, a vietkong erői RPG-vel leszedik az egyik helit, közben szól a korhű rockzene. Ez a Rising Storm 2: Vietnam.

3:08 - Tényleg talkshow feelingje van PC Gaming Shownak. Plott az íróasztal mögött ül, a vendég balra tőle, a kanapén. A Tripwire teljes vállszélességgel kiáll a moddolhatóság és az ingyenes DLC-k mellett. Új térképek és fegyverek várnak ránk a jövőben, ami mondjuk elvárható egy korai hozzáférésű játék esetében. A srácok valami titkos címen dolgoznak, amit most megnézhetünk.

3:05 - John Gibson, a Killing Floor fejlesztője beszél. A zombis shooter második része már két hónapja early access státuszban van, nagyon figyelnek a játékosok visszajelzéseire. Jön is a trailer a Killing Floor 2-ből. Fröcsög a vér, repkednek a golyók, szakadnak a végtagok. A pályák és az ellenfelek kellően változatosak. Iszonyatosan addiktív a cucc.

3:01 - Montázst láthatunk az elmúlt évek legkedveltebb PC-s címeiből. Igen, még az első Prince of Persiából és az aknakeresőből is. Sean Plott műsorvezető a színpadon. A PC-s platform nyitottságát méltatja kicsit hadarva. Máris felinvitálja a színpadra a Tripwire illetékesét.

3:01 - A visszaszámlálás véget ért, a műsor elkezdődött. Egy szép bordó PC-t szed szét egy emberke a bevezetőben. Belerakja a procit, a videokártyát és bekapcsolja a masinát.

2:57 - Még három perc, kitartást!

2:35 - Van időnk olvasni is: tegnap az AMD leleplezte a legújabb Radeon videokártyákat, de az igazán lényegesek az olyan Fiji kódnevű cGPU-ra épülő modellek, mint a Radeon R9 Fury X. A referenciamodellen például vízhűtés kapott helyet. A csúcsmodell mellett jön a Radeon R9 Fury és a körülbelül 15 centi hosszú Radeon R9 Nano is. Nyugi, természetesen piacra kerülnek a megfizethető árú modellek is a Radeon 300-sorozatban.

2:02 - Most a PC-s játékot történelmével foglalkozó kvízzel múlathatjuk időnket. A kép alján futó visszaszámláló szerint az igazi show (magyar idő szerint) csak 3-kor kezdődik. A kis furfangosak... Na, én felrakok egy kávét.

1:57 - A stream elindult végre, sejtelmes hátteret és egy kis zenét kaptunk.

1:42 - Kevesebb, mint húsz perc múlva indul a buli, de még nincs mozgolódás. Reméljük, mindez csupán vihar előtti csend.

(A PC Gamer magazin és az AMD jóvoltából itt az E3-ak történetének első PC Gaming Showja, amely elsősorban a PC-s játékosoknak szól. Itt lesz a DayZ kreátora, Dean Hall, a Fullbright, a CCP, a Tripwire, a Bohemia, a Paradox, az Obsidian, és vélhetőleg az AMD is bemutatja majd vadiúj videokártyáját.

A Windows 10 közeledtével a Microsoft is PC-specifikus bejelentésekkel készül, ahogyan a Blizzard Entertainment is új tudnivalókat árul el a Heroes of the Stormról és a StarCraft II-ről. A Deus Ex: Mankind Dividedre kíváncsiak különösen figyeljenek, elvégre a Square Enix a kedvükben fog járni.

Érdemes hát bedobni pár csésze kávét és figyelni, meg persze sűrűn nyomogatni az F5-öt.)

Kezdés: 2:00 előtt nem sokkal!

Stream - nézd élőben a showt!

6.
6.
barackostej
5.
5.
Raam989
A soma nem az űrben játszódik?
4.
4.
Cipo3
Tavalyi E3-on volt video a Kingdom Under Fire II-ről. Ennyire szarul állnak, hogy semmi hír nem jött az idei E3 alatt?
3.
3.
simon 555
Hát ez egy nagy nulla eddig...
Mindjárt elalszok.
2.
2.
piskóta
#1: Valahol azt olvastam, hogy 3 órás. Aztán, hogy mennyi igaz ebből, azt nem tudom.
1.
1.
simon 555
Lesz valami igazán érdekes itt? Nem tudom megvárjam e... Milyen hosszú lesz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...