Brit toplista: még mindig az Animal Crossing vezet

  • Írta: gorien
  • 2020. május 19.
  • Toplista
Link másolása
Ha valaki ránéz a friss brit toplistára, könnyen a déjà vu áldozatának gondolhatja magát. Pedig egyszerűen csak nem történt semmi kirívó a múlt héten, így továbbra is az Animal Crossing ül a csúcson, és a többi helyezésen sem volt komoly mozgás.

Viszonylag csöndes hetet tudhat maga mögött az angol dobozos játékpiac, már ami a trendek alakulását illeti, ugyanis a toplista első tíz helyén szinte nem történt változás az előző jelentéshez képest. Meglátszik, hogy várva-várt megjelenések most is elmaradtak: 9 százalékkal estek a heti eladások, most körülbelül csak 200 ezer játék talált gazdára. Habár az Animal Crossing: New Horizons eladásai is 34 százalékkal elmaradnak az előző hetitől, még mindig büszkén feszít az első helyen.

A toplista többi helyén is múltheti ismerősöket köszönhetünk, ráadásul szinte ugyanazon a pozíción. A Grand Theft Auto V ül a második helyen, a FIFA 20 és a Call of Duty: Modern Warfare helyet cserélt. Lényeges változás először a nyolcadik helyen történik, ahová a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy küzdötte fel magát, míg a tizediken a Ubisoft zenés-táncos játéka, a Just Dance 2020 landolt.

A tízes toplistán túl két játék tűnt ki igazán az irántuk újra fellobbanó érdeklődéssel: a The Division 2-ből 60 százalékkal többet adtak el, mint korábban, így a lista huszadik helyére került, míg a God of War egy 32 százalékos növekedéssel a harmincegyedik helyet biztosította be magának.

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. Grand Theft Auto V
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. FIFA 20
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Star Wars Jedi: Fallen Order
  7. Luigi's Mansion 3
  8. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  9. Red Dead Redemption II
  10. Just Dance 2020
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...