Három évig készült titokban a mobilos World of Warcraft, de végül törölték a projektet

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 3.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Blizzard és a NetEase három évig dolgozott a World of Warcraft mobilos változatán, nemrég azonban kölcsönösen kifaroltak a projekt mögül.

A Bloomberg értesülései szerint a Blizzard és a NetEase titokban egy mobilos World of Warcrafton dolgozott az elmúlt három évben. A Neptune kódnéven futott projekt nem direktben másolta volna az MMORPG-t, hanem egy mellékágnak szánták, amely egy másik korszakban játszódik. A fejlesztés azonban nem fog megjelenni.

Ahogy azt a lap kiderítette, a felek nem tudtak megegyezni a pénzügyi feltételekben, aminek a vége az lett, hogy mindketten kifaroltak a projekt mögül, a NetEase pedig fel is oszlatta a játékra ráállított, mintegy százfős csapatát. Habár a mobilos World of Warcraftot sosem jelentették be hivatalosan, az Activision Blizzard vezérigazgatója korábban már utalt rá, hogy több mobilos Warcrafton is dolgoznak - ezek közül az egyik az Archlight Rumble volt ugye, míg a másik anyag a Pokémon GO-ra hajazott, amit szintén kaszáltak.

Nagy kérdés, hogy az eset mennyire nyomja rá a Blizzard és a NetEase kapcsolatára a bélyegét, hiszen a két cég amúgy is együttműködik - például a Diablo: Immortal is közös projekt volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...