Hírarchívum - 2008. február

GDC 2008: Családi lovaglás a Family Jockey-ban

Lovaglós sportjátékot jelentett be a Namco Bandai, mely a japán kiadó családi programját hivatott erősíteni, természetesen kizárólag Wii konzolokon.

GDC 2008: Blue Mars - MMO játék CryEngine 2-vel

CryEngine 2-t használó, kizárólag interneten játszható szerepjátékot mutatott be az Avatar Reality. A Blue Mars béta változata már év végén elérhető lesz.

GDC 2008: Playstation 3-ra is lesz Overlord

Az Overlord PC-s és Xbox 360-as változataiból eddig több mint 1 millió darabot sikerült eladni, a Codemasters ezért is döntött a PS3-as átírat mellett.

GDC 2008: Új játék készül a Zoo Tycoon alkotóinál

A THQ és a Zoo Tycoon-sorozatról ismert Blue Fang Games közösen jelentette be, hogy új játékon dolgoznak, mely a 2010-es üzleti évben jelenik majd meg.

GDC 2008: Bemutatkozik a Quake Live

Az IGA Worldwide és az id Software megegyezése révén ingyenes, böngészőből indítható, ám teljesértékű Quake játékot kapunk a közeljövőben.

GDC 2008: A casual játékoké a jövő?

A PlayFirst fejese, John Welch szerint hamarosan kisebbségbe kerülnek a hardcore játékosok, a casual játékok pedig még inkább teret hódítanak a játékiparban.

GDC 2008: Peter Molyneux bejelentésre készül

A Game Developer Conference folyamán bejelentésre, pontosabban bejelentésekre készül a játékipar egyik legmeghatározóbb alakja, Peter Molyneux.

GDC 2008: Két új játék készül a Magic alapján

A Wizards of the Coast megbízásából két új játék készül a Magic: The Gathering névre hallgató, népszerű, gyűjtögetős kártyajáték alapján PC-re és Xbox 360-ra.

GDC 2008: Három leddel indított az Xbox 360

Kevésbé ciki, mint a Bill Gates előadása alatt kékhalálozó Windows, de hasonlóan finom falat a céget támadóknak. A GDC első napján máris elfüstölt egy Xbox 360.

GDC 2008: Mark Reinnek 1 milliárd dollár nem elég

A reggeli pletykák szerint a Microsoft 1 milliárd dollárért fel szeretné vásárolni az Unreal-t is jegyző Epic-et. Mark Rein ma személyesen válaszolt a híresztelésekre.