Hírarchívum - 2022. január

Új stúdiót alapított a Civilization egykori fejlesztője

Bit Reactor néven indított új stúdiót a Civilization-sorozat egykori fejlesztője, Greg Foertsch. A csapathoz más Firaxis-alkalmazottak, köztük az XCOM-brigád tagjai is csatlakoztak.

Gépigényt kapott a Total War: Warhammer III

Befutott a Total War: Warhammer III pontos rendszerkövetelménye, ami abszolút barátságosnak mondható, igaz, azon azért mégis fennakadt a szemünk, mikor megláttuk, mekkora helyigénye lesz majd a játéknak.

Még idén megjelenik a Hogwarts Legacy

A napokban arról lehetett olvasni, hogy a Hogwarts Legacy jó eséllyel idén sem jelenik meg. A Warner Bros. megelégelte a találgatásokat, és hivatalosan is megerősítette, hogy nem kell aggódni, biztosan megjelenik a játék az év folyamán.

Csúszik a Vanguard és a Warzone második szezonja

A Call of Duty hivatalos oldalán megjelent egy közlemény, amiben az Activision megerősítette, hogy a játékokkal kapcsolatos komoly hibák miatt elhalasztják a Vanguard és a Warzone új szezonját, és a problémák orvoslására fókuszálnak.

Csak később jön Switchre a Dying Light 2

Noha a Dying Light 2: Stay Human megjelenése már itt van a kanyarban, a fejlesztők csak most szóltak, hogy a Switchre szánt felhős kiadást nem tudják időben élesíteni.

Újabb platformokat ér el a The Artful Escape

Véget ért a The Artful Escape Microsoft-exkluzivitása, a jövő héten PlayStation-konzolokon és Nintendo Switchen is elérhetővé válik a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme.

Fény derült a Gyűrűk Ura-sorozat teljes címére

Szeptemberben veszi kezdetét az Amazon-féle Gyűrűk Ura-sorozat, a gyártó pedig szép lassan csepegteti a részleteket az adaptációról. Most például kiderült, hogy milyen címen fut majd pontosan.

Sztoritrailert kapott a Horizon: Forbidden West

Egy új előzessel jelentkezett a Horizon: Forbidden West, amely a játék alapfelütését foglalja össze röviden. Emellett egy adag screenshotot is tudunk mutatni a februárban érkező PlayStation-exkluzívról.

Méreteset zuhant a Sony részvényárfolyama

Míg a legtöbb kiadó erősödött a tőzsdén a Microsoft tegnapi bejelentése után, a Sony papírjai meredeken zuhanni kezdtek - elemzők szerint az üzlet azt mutatja hosszú távon, hogy a redmondiak egészen más ligában játszanak, mint a japánok.

Mobilos portot kap a Total War: Medieval II

Hamarosan a legapróbb képernyőkön is elmerülhetünk a Creative Assembly klasszikus stratégiai játékában, idén tavasszal ugyanis mobilokra költözik a Total War: Medieval II.