Deus Ex: Human Revolution PC, PS3, WIIU, X360

A Deus Ex sorozat harmadik része, melyet már nem az Ion Storm, hanem az Eidos montreali stúdiója készített. A Human Revolution az előzményeket meséli el, és DLC-vel is bővítették utólag.
Típus: FPS, RPG

A Gamekapocs legolvasottabb cikkei 2011-ben

Közeledik a 2011-es év vége, s mivel a hétvégén vélhetően mi is vállalhatatlanra isszuk magunkat, már most megkezdjük a szezonzáró összegzést. Első körben a Gamekapocs legolvasottabb cikkeit vesszük sorra az idei esztendő terméséből, lássuk, melyik írásokat kattintottátok le a legtöbbször!

Nextgen Hitman az új Square Enix stúdiónál?

Pörög a Square Enix, és hála az égnek, valami összefüggést vélünk felfedezni a jó minőségű játékok és az előbb említett pörgés között. Ennek örömére a cég Montrealban indít új stúdiót, a már létező fejlesztőcsapata mellett, így már két egész brigádjuk is lesz Kanadában.

Square Enix: kevesebb eladás, több profit

Befutott a Square Enix első féléves pénzügyi jelentése, s a helyzet a korábbiakkal szemben most nem olyan vészes: habár összességében kevesebbet játékot adott el a kiadó, a profit még jelentősen nőtt az előző időszakhoz képest. Persze ez köszönhető a mobiloknak is.

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.

Mozgásban a Deus Ex: Human Revolution DLC-je

Még ebben a hónapban kiegészül az idei nyár legbiztosabb sikere, a Deus Ex: Human Revolution. A Missing Link névre keresztelt DLC-ben Jensen olyan titkos kalandjáról hull le a lepel, amikor hősünk több napra eltűnik a köztudatból. Fejlesztői kommentár segítségével tekintünk most bele a csomagba.

Nagy jövőt szánnak a Deus Exnek

Legalábbis a kiadó Square Enix mindenképpen, csak erről a fejlesztő Eidos Montreal még nem tud semmit mondani. Egy biztos: a Deus Ex hatalmas siker volt, amit nyilvánvalóan nem lehet folytatás nélkül hagyni - legalábbis, ha a dolgok pénzügyi részét nézzük.

A Modern Warfare 3 lehet a karácsonyi sztár

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzak, hogy ősszel, év vége felé azért szaporodnak meg annyira a megjelenések, mert közeledik a karácsony. A Nielsen piackutató cég ezért is készíti el évről-évre a felmérését, melyben arról kérdezi az embereket, milyen videojátékot vennének meg az ünnepi szezonban.

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.

Kétmilliónál jár a Deus Ex: Human Revolution

Most már bizonyossá vált: nemcsak a kritikusok, a játékosok is szerették az új Deus Exet. A Square Enix bejelentése szerint debütálása óta kétmillió példányt szállítottak le a játékból az üzleteknek, pedig alig pár hete kapható a program, és Japánban például még meg sem jelent.