Brit toplista: az új Zelda ismét az élre tör

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 20.
  • Toplista
Link másolása
A Nintendo exkluzív játék egy hónapig vezette a brit fizikai eladásokat, a múlt héten a Diablo IV letaszította a trónról, azonban most visszakapaszkodott úgy, hogy az F1 23 is csak fix második tudott lenni.

Az egy héttel ezelőtti eladásokhoz képest markáns változásokat nem látni a listában, azonban helyezkedések történtek. A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 19%-kal növelte az eladásait, ezzel nem csak visszakövetelte magának az első helyet a Diablo IV-től, de a frissen megjelent F1 23-nak is a második hellyel kell megelégednie. A dologhoz hozzátartozik, hogy a Blizzard sikerjátéka 69%-kal kevesebb példányban kelt el, mint a múlt héten, így azt is mondhatnánk, hogy nem Zelda nyerte meg ezt a hetet, hanem Lilith vesztette el.

Sokadik másodvirágzását éli a God of War Ragnarök is, amelynek szintén meglendültek az eladásai 38%-kal. A Top10-en kívül, a 38. helyen rajtolt a Bandai Namco vidámparkos játéka, a Park Beyond. Ha százalékokat nézünk, akkor pedig a 20. helyre felkerülő Kirby and the Forgotten Land viszi el a pálmát a maga 145%-os növekedésével.

Mint mindig, úgy most is fontos megjegyezni, hogy a fenti adatok, és az alább közölt lista a dobozos eladásokon alapszik, Nagy Britanniában.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
2. F1 23
3. Diablo IV
4. God of War Ragnarök
5. Hogwarts Legacy
6. Call of Duty: Modern Warfare II
7. Mario Kart 8 Deluxe
8. FIFA 23
9. Star Wars Jedi: Survivor
10. Street Fighter 6

3.
3.
delphijos
Egyrészt rengeteg játék jelenik meg, még egy tényleg nagy címmel se foglalkoznak a megjelenés UTÁN hónapokig. A “tűnik el” ugyanide kapcsolódik. Mi az hogy tűnik el ?? Hogy nem velük foglalkozik minden hír ? Megjelent, ez teljesen természetes. Attól még játszani baromi sokan játszanak vele. Ez meg még mindig csak a dobozos eladás lista, pl. a Diablo tuti hogy eleve PC-n ment a legnagyobbat, másrészt a PS-en és BOX-on is már bőven a digitális eladások vannak túlsúlyban. Nehogy már ebből a listából bármilyen következtetésre jusson bárki. Ennek a listának ma már kb. semmi értelme nincs.
2.
2.
Doomsayer
#1: Amúgy igen. Én is már évek óta nézem, ahogy a sok-sok legendás játék, amiből idén még nem jelent meg egy szem olyan sem, amiről nem írták volna, hogy minden idők leg legebb játéka és hogy hogyan tűnnek el a köztudatból egy hét alatt.
1.
1.
crytek
Diablo -t már felejtik is kell majd oda a game pass :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...