Hírarchívum - 2011. február

Márciusra csúszik a Castlevania első DLC-je

Alapvetően a Castlevania DLC-i nem tartoznak a világ legfontosabb dolgai közé, mint ahogy a márciusig eltolt megjelenési határidő sem jelent valami hatalmas nagy késést. De mivel a Gamekapocs stáb komolyan Castlevania-fanatikus brigád, így azért nem mehetünk el mellette szó nélkül.

God of War-fejlesztők a Respawnnál

Jason West és Vince Zampella örülhet, mert úgy néz ki, hogy a cégük eléggé attraktív ahhoz, hogy a legjobb embereket tudják megszerezni a szakmában. A legutóbbi hírek szerint most két God of War fejlesztő pártolt át a Respawn Entertainmenthez, otthagyva a Sony Santa Monica stúdióját.

Assassin's Creed: Brotherhood - a PC-s dátum

A Ubisoft végre bejelentette, hogy mikorra várható az Assassin's Creed: Brotherhood PC-s változatának megjelenése. Ezio római kalandjai így közel fél év késéssel érkeznek meg a számítógépekre, de cserébe a játék feltupírozott látvánnyal és más extrákkal várja a türelmes rajongókat.

DiRT 3 - immár Colin McRae nélkül

Az tulajdonképpen nem újdonság, hogy a DiRT 3 borítóján már nem szerepel Colin McRae neve, arra viszont egészen máig nem kaptunk választ, hogy miért éppen most döntöttek úgy a készítők, hogy a 2007-ben elhunyt raliversenyző nevét leveszik a játék címe mellől.

A WoW is rásegített a Starcraft: Ghost halálára

A Starcraft: Ghost anno kifejezetten ígéretesnek tűnt a számunkra, és nem csak azért, mert a Starcraft történetének egy mellékszálát dolgozta volna fel. A játékot végül 2006-ban lelőtték, Mike Morhaime, a Blizzard atyaúristene szerint részben a World of Warcraftnak köszönhetően.

Kinectes Sesame Street játék jön Tim Schafertől

Ezúttal nem akármilyen projektbe vágta azt a bizonyos fejszét Tim Schafer és csapata, a Double Fine. A Warnerrel kötött megállapodás értelmében Sesame Street játékot fejlesztenek, amely ráadásul csak és kizárólag a Microsoft mozgásérzékelős kamerájával, a Kinecttel lesz irányítható.

Felnőtteknek szóló BioShock-filmre nem volt pénz

Gore Verbinski, aki a Karib-tenger kalózai trilógia után annyira szerette volna megcsinálni a BioShock filmváltozatát, majd pedig mégis elpártolt a címtől, többször is hangot adott annak, hogy igazi, felnőtteknek szóló mozit akar összehozni a játékból - mint utóbb kiderült, erre nem volt elég pénz.

Így készülnek a Mortal Kombat kivégzések

Azt hiszem, a "kreatív munka" kifejezés egy kicsit más szintjéről beszélünk, amikor arról van szó, hogy a készítők miképpen állnak elő a Mortal Kombatban látható abszolút brutális és abszolút beteg kivégzésekkel. Valószínűleg Ed Boon és brigádja nem teljesen épelméjű társaság.

Naruto: Ninja Storm 2 bajnokság indul márciusban

A múltkori Tekken-bajnokság után egy újabb, Anime nappal egybekötött versenyt szerveznek a rendezők: a főversenyszám a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 című játék lesz, a játékosok PlayStation 3 platformon mérethetik meg magukat. A helyszín: Kiskunfélegyháza; az időpont: március.

Steam kell a Duke Nukem Forever futtatásához

Vészesen közeledik az a pillanat, amiről sosem gondoltuk, hogy elérkezhet: májusban jön a Duke Nukem Forever, és ennek kapcsán felmerül a kérdés, hogy a fejlesztők milyen rendszert használnak PC-n a kalózkodás visszaszorítására. Nos, megvan a válaszunk: a Steamet.