Hírarchívum - 2011. május

From Dust - gameplay duplázás

A minap két darab gameplay trailer is befutott a From Dustból, az elkövetkezendő hónapok egyik legfurcsább, de mégis legzseniálisabb játékából. A korábban Project Dust néven ismert program nemcsak játékmenet, de vizualitás és hangulat tekintetében is lenyűgözőnek tűnik. Lássuk, mit tud!

Darksiders 2 - hamarosan indul az infódömping

Ha minden igaz, hamarosan végre a nagyközönségnek is bemutatják a Darksiders új részét, igaz, magáról a játék létezéséről már mi is régóta tudunk. Ha jól következtetünk bizonyos Twitter-üzenetekből, egyszerre kapunk egy magazinbeli előzetest és egy E3-as bemutatót is - alig győzzük kivárni!

E3 2011: PS Vita lesz az NGP végleges neve?

Bizonyos értesülések szerint PlayStation Vita, röviden PS Vita lehet az egyelőre Next Generation Portable névre hallgató Sony-kézikonzol végleges elnevezése. A hír egyelőre pletyka, a hivatalos bejelentésre az E3-on számíthatunk: egyelőre egy dolog biztos, mégpedig hogy az NGP név nem marad meg.

Kojima az új projektje szinkronján dolgozik?

Egy egész világ figyeli, hogy mit csinálhat Hideo Kojima, a Metal Gear Solid-sorozat atyja, de az igazság az, hogy nem nagyon tudni. Egy pár órával ezelőtti tweetje szerint éppen szinkronhangokat rögzít, amihez fotó is jár, viszont hogy milyen projekt szinkronmunkálatairól van szó, az rejtély marad.

Újabb képek érkeztek a Dragon's Dogmából

A Dragon's Dogma jelenleg a Capcom egyik legígéretesebb címének tűnik, amint érkezik belőle valamilyen előzetes vagy screenshot, mi igyekszünk lecsapni rájuk. A minap néhány új kép landolt a galériánkban, amelyeken többek között a dinamikus napszakváltakozás is megfigyelhető. Csekkoljátok!

GRIN: a Square Enix miatt mentünk csődbe

A GRIN stúdió egyik alapítója beszélt arról, miért kényszerültek 2009-ben bezárni az akkor már régóta működő cég kapuit. Az úriember teljes mértékben a Square Enixet vádolja a történtek miatt, elmondása szerint a kiadó teljes alkalmatlansága vezette őket szép lassan a csődbe.

20 percen át mozog a Dead Island

Eleinte még csak a vírusként terjedő előzetessel, most azonban már az ütös in-game bemutatóival hódít a Dead Island. Ami akár hiba is lehet, mert most már annyit látunk a játékból, hogy lassan unalmas lesz. Na jó, ez a veszély azért nem fenyegeti, de jó lenne, ha maradna meglepetés.

Lesz május végéig PlayStation Store, vagy sem?

A Sony azt ígérte, május végéig 100 százalékosan helyreáll a PlayStation Network, így újra működőképes lehet a Store is. Azóta nem sok biztató információt hallottunk ezúttal kapcsolatban, de tény, hogy kedd estére hosszabb karbantartási szünet várható, ami akár még jó előjel is lehet.

SSX - videó Elise karakteréről

Úgy tűnik, az Electronic Arts nagyon komolyan veszi az egykor legendás SSX feltámasztását. Az új előzetesen pélául a veterán Elise tűnik fel, ami rögtön finom simításként hat a régi rajongók tarkójára. Habár a játék megjelenése még nagyon messze van, már most fel vagyunk csigázva.

E3 2011: Nem lesz Metal Gear Solid 5

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Hideo Kojima nagyon letört, ugyanis lelőtték az egyik projektjét, amin az utóbbi egy évben dolgozott. Azt vártuk, hogy az E3-ra esetleg azért hoz nekünk valami jó hírt, de úgy tűnik, egyelőre még erre is elég kevés az esélyünk.