Hírarchívum - 2011. május

Driver: San Francisco - videón a gyűjtői kiadás

Mindig azt hisszük, hogy a Ubisoft már rég elkaszálta az új Driver-játékot, a cég pedig minden pénzügyi beszámolóján emlékeztet minket arra, hogy nem, még mindig készül. Most nem egy beszámoló, hanem egy bemutató emlékeztet, mégpedig a gyűjtői kiadás tartalmáról.

Gears of War 3 - befutott a kampány trailere

Ahogy azt a Microsoft és az Epic Games megígérte, a Bajnokok Ligája döntő szünetében levetítették a Gears of War 3 kampányának első trailerét. Az előzetes mindössze egy perc hosszú, de csak úgy hemzseg a monumentális jelenetektől, ráadásul Ozzy Osbourne adja a talpalávalót.

PS3-ra is megjelenik a House of the Dead: Overkill

A B-kategóriás horrorfilmeket idéző The House of the Dead: Overkill annak idején kizárólag Nintendo Wii-re jelent meg, ám most, hogy a Sony is előrukkolt a maga mozgásérzékelős kontrollerével, semmi akadálya annak, hogy a Sega HD-felbontásra húzza a játékot, és kibővítse minden földi jóval.

Kinect-játék készül Hulk Hogan főszereplésével

Nem szeretnénk senkit sem megsérteni, de Hulk Hogan karrierje talán a legjobb példa arra, hogy a pankráció a haknizásról szól. Bár mi is epekedve figyeljük a mester néhány klasszikus meccsét, tény, hogy ez a sportág sokkal inkább szól a showról, mint bármi másról. Itt van erre egy újabb bizonyíték!

The Old Republic - erre fejlődhet a Trooper kaszt

A Star Wars: The Old Republicot azért is várjuk nagyon, mert végre olyan Star Wars-címet kapunk, amiben nem erőltetik ránk, hogy fénykardot vagy valamilyen lőfegyvert viseljünk - mi dönthetjük el, hogy a jedik vagy a sithek mellett állunk, esetleg megelégszünk a Köztársaság katonáival vagy a fejvadászokkal.

Sony: nem hittük, hogy megtámadnak minket

Habár úgy tűnik, a Sonyt ért támadások után kezd lecsendesedni az internet viharos tengere, s a szolgáltatás is lassan teljesen helyre áll, vicces olvasni a cég elnökének nyilatkozatát. Ezek szerint a Sony egyáltalán nem számított támadásra, s azt hitték, a biztonsági rendszerük maximális védelmet nyújt.

Battlefield 3 - 18 percen keresztül a játékról

Az Electronic Arts saját bejáratú PWNED videósorozata a hetedik részéhez érkezett, a legújabb epizód pedig a Battlefield 3-mal foglalkozik. A közel húszperces anyaghoz nem árt némi angoltudás, mert főleg a beszélgetések közben derülnek ki érdekességek, de természetesen nézni is lesz mit.

Hitman Absolution - könnyebben tanulható lesz

A fejlesztők szerint túl hardcore-ok voltak az eddigi Hitman-játékok, amik ugyan kedveztek a sorozat régi rajongóinak, de elriasztottak rengeteg újoncot, akik próbát tettek volna velük, de aztán rájöttek, hogy túl nehéz. Az új rész ezen a ponton is igyekszik javítani anélkül, hogy vesztene a varázsából.

Kiveszi a DRM-et az új The Witcher 2 patch

A The Witcher 2 több problémával is küzdött a megjelenés után, amiből az egyik a néhány felhasználónál jelentkező nehézkes installálás és aktiválás volt. De a DRM-védelem állítólag más bajokat is okozott, így a készítők inkább kivették az egészet a frissiben megjelent 1.1-es javításban.

Mortal Kombat - klasszikus skinek előzetes

Az újraindított Mortal Kombat-sorozat első játéka kiválóan sikerült, s akiben nem indított el elég nosztalgiahullámot, az most megnyugodhat: a hamarosan megjelenő DLC-vel bekerülnek a klasszikus részekben szereplő harcosok klasszikus skinjei, így újra teljes lehet a játéktermi feeling.