Hírarchívum - 2011. június

Kedvcsinálón az Uncharted: Golden Abyss

Sokan még mindig nem egészen tudják elképzelni, mennyi lehetőség lakozik a PlayStation Vitában. Ezért a Sony és a Naughty Dog most úgy gondolta, kedvcsináló gyanánt megmutatnak nekünk néhány ötletet, amivel a vitás játékok többet fognak tudni a vetélytársaiknál.

Lakat alatt a LulzSec egyik tagja

A jelek szerint jól halad a rendőrségi nyomozás az elmúlt hónapokban számos hackertámadásért felelős LulzSec csoport ellen. Az első gyanúsítottat - egy 19 éves fiatalembert - őrizetbe is vettek London központjában. A nyomozásban résztvevő Scotland Yardnak már bizonyítéka is van a Sony-behatolásra.

Kilépett a The Witcher 2 producere

Nem rég jelent meg a The Witcher 2, s azt hittük, csupa öröm és ujjongás uralja most a CD Projekt RED csapatát, hiszen játékuk hihetetlenül sikeres. Úgy néz ki, valami mégsem lehet teljesen felhőtlen: elhagyta a csapatot a vezető producer, Tomek Gop, aki mondhatni a The Witcher arca volt a publikum felé.

Új előzetest kapott a Tropico negyedik része

Városépítős játék sok van, azonban olyan, amelyikben banánköztársaságot építgethetünk, abból nem túl sok - ezt az irányt egyedül a Tropico-sorozat képviseli. A széria negyedik része augusztusban lát napvilágot immár konzolon is: a bolgár fejlesztők most egy új trailerrel kedveskedtek a jónépnek.

Januárban indul a Future Soldier béta

Éppen most hoztuk le a szomorú hírt, miszerint a Ghost Recon: Future Soldier nem fog megjelenni PC-re, erre a Ubisoft most egy viszonylag jó hírrel kontrázik: a játék publikus multiplayer bétatesztje januárban indul, a megjelenés pedig jövő márciusban várható.

Launch traileren a Shadows of the Damned

A Shadows of the Damned korábban arról volt híres, hogy a fejlesztői nem egészen normálisak. Valami hasonló humort vártunk a játék megjelenése alkalmából kiadott launch traileren is, de ehelyett nagyon komoly hangulatot és még némi drámát is sikerült belevinniük a fejlesztőknek.

Új korhatárrendszert akarnak az amerikai szülők

Nem csak Európa érzékeny a különböző korhatár-besorolásokra, de ha lehet, az amerikai szülők még jobban odafigyelnek erre, s bizony kőkeményen pereket indítanak, ha úgy látják jónak. A mostani felmérés szerint az amerikai szülők egy új, átfogóbb rendszert szeretnének látni.

Decemberben jön a Max Payne harmadik része?

Egyszerre két nagyobb áruház is decemberre dátumozta be a Max Payne 3-at, és bár túl sok feneket nem érdemes keríteni neki, azért jó dolog, hogy hallunk is valamit a hosszú évek óta készülő folytatásról. A kérdés az: mindennemű hallgatás ellenére megjelenhet idén a játék?

Hivatalos: Robin is játszható lesz az új Batmanben

Úgy látszik, a Best Buy nem a levegőbe beszélt korábban, Robin tényleg játszható karakter lesz a Batman: Arkham City-ben, mégha nem is egészen úgy, mint a Macskanő. Az előrendelés útján elérhető, állandó szárnysegédről már néhány információ és egy kép is a rendelkezésünkre áll.

Jól haladnak a Grand Theft Auto V munkálatai

A GameSpot értesülései szerint "jól haladnak" a Grand Theft Auto V munkálatai, a Rockstar már csak az utolsó simításokat végzi a játékon. A pletykák szerint a folytatás jövőre már mindenképpen megjelenik - igaz, már gazdagok lennénk, ha minden ilyen kijelentés után kaptunk volna egy forintot.