Hírarchívum - 2011. június

Colonial Marines - mindenki ezt a játékot akarta

Sokak szerint az Aliens volt a legjobb rész a sorozatban, s még többen gondolják úgy, hogy ez főként a rendező, James Cameron érdeme. A Gearbox szerint a Colonial Marines lesz az a játék, amit mindenki akar az Aliens megtekintése óta, de eddig senkinek nem állt módjában elkészíteni.

Sega: már a biztonsági erősítés után törtek be

Bár a LulzSec hackertámadásainak különösen sok a játékos vonatkozása, de végtére is a csapat sikeres betörései bebizonyítják: a vállalatok nem vigyáznak eléggé a felhasználók adataira. A Sega erre a kijelentésre reagálva árulta el, hogy ők pont a betörés előtt javítottak a biztonságon.

Könnyebb, takarékosabb PS3-modell jöhet?

Egyre gyakrabban ütik fel a fejüket mostanában olyan pletykák, hogy a Sony menet közben csiszolgat a már eleve egyszer jól lecsiszolt PlayStation 3-on, s így hamarosan egy némileg könnyebb, kevesebbet fogyasztó modell érkezhet, pár apróbb kinézetbeli módosítással.

Böngészős játék lesz a Family Guy Online

A Family Guy manapság az egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozat, a kőkemény - főleg amerikai - társadalomkritikával alázó mesének nálunk is óriási rajongótábora van. Ezek után nem csoda, ha valaki meg akarja lovagolni ezt a sikersztorit, és valamilyen úton fogyasztható videojátékot készítene belőle.

Kinect-támogatással érkezik a Halo Anniversary

A Microsoft Games Studios fejese, Phil Spencer megerősítette a Gamespotnak adott interjújában, hogy a Halo: Combat Evolved - Anniversary valamilyen Kinect-támogatással rendelkezni fog. Nincs mit meglepődni ezen, a jövőben az megy ritkaságba, ha nem kapunk valamilyen mozgásérzékelős extrát.

Előzetesen a PlayStation Vita újdonságai

Az E3-as Sony konferencia alatt nem mindenki számára volt tisztán és világosan érthető a PlayStation Vita összes új szolgáltatása, így a japánok most megpróbálták nekünk egy kis video keretein belül bemutatni, miről is van szó. Van itt Near, Live Area, Party, meg mindenféle hasonló, futurisztikus jóság.

Uncharted 3 - már régóta dolgoznak a multin

Egészen annyira régen, hogy a fejlesztők elmondása szerint már a második rész befejezése után rögtön ez volt az első, aminek nekiálltak. Új ötletek, több tartalom - röviden így szeretnék megfogni azt a rajongói bázist, amit sikerült kialakítani a második résszel, s ami még mindig tartja magát.

Mozgásban az MGS: Peace Walker HD

A szerencsések az E3 alatt már kipróbálhatták, a neten azonban ez az első normális minőségű előzetes a Metal Gear Solid: Peace Walker HD-verziójából. Mire számítsunk? Nos, alacsony poligonszámra és kevés részletre, de legalább a felbontás biztos rendben lesz, és szaggatni sem fog.

Gotham City Impostors - nincsenek osztályok

Valószínűleg a következő évek egyik legkülönösebb játéka lesz a Gotham Cityben játszódó, csapatalapú taktikai shooter. Az ötlet körülbelül olyan, mintha egy játszótér lenne a Battlefield 3 fő multiplayer pályája. Mindegy is, mert a fejlesztők biztosak magukban: most elmondták, nem lesznek osztályok sem.

Új képanyagokon a Final Fantasy XIII-2

A Final Fantasy XIII-2 valószínűleg pályázhat a minden idők legkevésbé várt Final Fantasy-játék címére. A rajongók tetemes része nagyot csalódott az alap XIII-ban, s sokan úgy gondolják, hogy eljárt már az idő az ilyen jellegű japán szerepjátékok felett. Vajon a XIII-2 erre rá tud cáfolni?