Hírarchívum - 2011. június

Még egy előzetes jött az új Black Ops DLC-hez

Az Activision és a Treyarch továbbra sem hagyja lankadni az érdeklődést a Call of Duty: Black Ops körül: tegnap bejelentették a limitált kiadás készültét, ma pedig megérkezett a játék következő DLC-jének, az Annihilationnek a legújabb előzetese. A trailerben csak ingame jelenetek láthatók.

Halo 4 - Master Chief visszatér, de megváltozott

Bár a Halo negyedik részére rengeteget kell még várni, a Microsoft és a 343 Industries azért apránként csepegtet némi információt a várva-várt folytatás kapcsán. Legutóbb Master Chief megváltozott külseje miatt nyilatkozott a stúdió fejese, aki szerint meglehetősen sok minden történt az utolsó rész óta...

Kinect nélkül jön az új Harry Potter

Az Electronic Arts úgy döntött, hogy az előző résszel ellentétben az új Harry Potter-játék Xbox 360-as változata már nem fogja támogatni a Kinect szenzort. A fejlesztők szerint más területekre akarnak rágyúrni, és nem akarják, hogy valamire feleslegesen menjen el az idő - ami azt illeti, lesz mit tökéletesíteni.

Tizenötödik szülinapját ünnepli a Quake

Tegnap volt tizenöt éve, hogy boltokba került az id Software klasszikus FPS-e, a Quake. A játék azóta több folytatást, portot és spin-offot is megélt, a Quake-motorokat pedig számtalan másik játékhoz használták fel. A fejlesztők még csak említésszinten foglalkoznak a folytatással.

Hárommillió eladott példánynál tart a Portal 2

Gabe Newell a Games for Change Festival keretein belül árulta el, hogy a Portal második részéből már több mint hárommillió példány kelt el. Az adatokat nem részletezte, de az már most biztosra vehető, hogy a játék messze jobban teljesít, mint a The Orange Box tagjaként bemutatkozott első rész.

FIFA 12 - egy szinten a PC-s verzió a konzolossal

A sorozat történetében először a FIFA PC-s verziója teljes mértékben megegyezik majd a konzolos változatokkal, mindez pedig azt is jelenti, hogy a korábbi hírekkel ellentétben az új Impact Engine sem fog hiányozni a játékból. A FIFA 12 szeptember végén kerül boltokba, tudtuk meg a kiadótól.

Egy hónap múlva jön az új Fallout: New Vegas DLC

Bár az eredeti tervek szerint már meg kellett volna jelennie, végül csak július közepén érkezik meg a Fallout: New Vegas harmadik DLC-je, az Old World Blues. Sebaj, a csomagra megéri várni, elvégre nem csak új tartalmakat, de általános javítást is várhatunk tőle néhány másik extrával egyetemben.

Egymilliárdot érnek a Plants vs. Zombies alkotói?

Bár a Zynga és a többi facebookos trónkövetelő valószínűleg kellemesen bekavart neki, a casual mennyországot a PopCap hozta el a 2000-ben indult Bejeweled-sorozattal. A pletykák szerint a fejlesztőcsapatot most egymilliárd dollárért vásárolnák fel, és a potenciális vevők között az EA-t is megemlítik.

Team Ico Collection - trailer a különbségekről

A Team Ico Collection ugyan valamivel később érkezik, mint szerettük volna, de az új trailer alapján bátran kijelenthetjük: megérte rá várni, a fejlesztők látszólag jól vették azt az akadályt, hogy felhúzzák az Ico és a Shadow of the Colossus látványvilágát a PS3 nyújtotta színvonalra.

Crysis 2 - a DirectX 11 patch részletei

A Crytek csúcskategóriás játéka bár remek elfoglaltságnak bizonyult és technológiai szempontból is előremutató, mégis, egyetlen aprónak nem nevezhető dologgal még adósok maradtak a fejlesztők, ez pedig a régóta ígért, a DirectX 11-es videokártyákat is megizzasztó patch. Lássuk, mi hír felőle!