Hírarchívum - 2011. június

PlayStation Vita - még változtathatnak a kinézeten

A Sony Computer Entertainment Worldwide Studio fejese szerint a PlayStation Vita ugyan valószínűleg a végleges kinézettel büszkélkedhet, jelenleg még várják a fejlesztők visszajelzéseit a gép külseje kapcsán, ezért akár az is megtörténhet, hogy változtathatnak például a gombok elhelyezkedésén.

Börtönbe vonul a német PS3-hacker

Noha nem azért, mert a Sony megnyerte azt a pert, amelyben a nevezett úriember megsértette a szerzői jogra vonatkozó törvényt, hanem azért, mert Alexander “Graf Chokolo” Egorenkov nem tudja megfizetni a perköltségeket. Ha kijön a zárkából, folytatja a harcot.

Ingyenessé válik a City of Heroes is

A free-to-play játékok korát éljük, ma már fizetős MMORPG-t csinálni nem annyira jó biznisz, mint annak idején. A City of Heroes viszonylag sokáig húzta a nem túl barátságos havidíjas mezőnyben, az év végén azonban átalakul a cím, és egy részét teljesen ingyen játszhatjuk majd.

Red Orchestra: Heroes of Stalingrad dátum

Alaposan kinőtte magát a Tripware Interactive, a vérbeli, második világháborús katonaszimulátoruk már a harmadik eljövetel felé masíroz. A keleti front csatazajai nyár végén felerősödnek, hiszen a boltokba kerül a Red Orchestra: Heroes of Stalingrad. A CoD-nál jóval komolyabb shooterre számíthatunk.

DLC-vel együtt adják ki újra a Black Opsot

Jövő héten érkezik a Call of Duty: Black Ops legújabb pályacsomagja, ám más Call of Duty-újdonságra is számíthatunk majd a napokban. Először az egyik neves nyugati áruház kínálatában jelent meg a Black Ops legújabb limitált kiadása, az infókat később az Activision is megerősítette.

Az Apple-é lesz a játékipar tíz éven belül

A Sony Worldwide Studios egykori fejese, Phil Harrison szerint tíz éven belül az Apple lesz a játékipar. A cupertinói cég óriási ütemben terjeszkedik a játékpiacon, az eszközei egyetlen ökoszisztémát hoznak létre, ami különösen fontos a felhasználók szemszögéből. A riválisok reszkethetnek.

E3 2011: Melyek voltak az expó legjobb játékai?

Mint minden évben, a Game Critics Awards díjátadó keretében idén is kiválasztják az Electronic Entertainment Expo, azaz az E3 legjobb játékait. A jelöltek már megvannak, a BioShock Infinite és az Uncharted 3 kapták a legtöbb voksot - őket négy kategóriában is jelölték.

Hitman Absolution - könnyebben rázódunk bele

Az IO Interactive munkatársa, Tore Blystad azt nyilatkozta a minap, hogy pontosan nem jelenthetjük ki a bérgyilkosos játékuk újabb fejezetére, hogy könnyebb lesz mint az előzőek, viszont most sokkal rugalmasabb, és ezúttal figyelmet fordítanak a játékos kitanítására is.

HWSW: Bemutatkozott a Nokia új telefonja, az N9

Nemzetközi szinten is bemutatkozott a Nokia új érintőkijelzős okostelefonja, az N9, mely új fejezetet nyit a finn gyártó történetében, ez ugyanis az első olyan készülék, melyen az Intellel közösen fejlesztett, Linux alapú operációs rendszer, a MeeGo fut, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Cliff Bleszinski már egy új címen dolgozna

Talán sokakban felmerül a kérdés, hogy egy játékfejlesző nem tudja-e megunni, hogy évről évre ugyanabban a világban, ugyanazokkal a karakterekkel, ugyanazzal a játékmenettel dolgozzon. Nos, Cliff Bleszinski ugyan láthatóan nem unja még, de elmondta, szívesen dolgozna már egy új címen.