Hírarchívum - 2013. január

Csődeljárás alatt az amerikai Atari is

Az Atari amerikai részlege csődeljárást kért maga ellen, hogy így szabaduljon meg a pénzügyi nehézségekkel küszködő francia anyacégétől. A menedzsment abban bízik, hogy valaki felvásárolja a vállalatot.

120 óráig tartott a leghosszabb játékmaraton

Megjelent a Guinness Rekordok Könyvének hatodik videojátékos különkiadása, a 216 oldalas kötetben pedig csupa játékiparhoz köthető rekord olvasható sok más érdekesség mellett. Lássunk néhány példát!

Tantermekbe megy a SimCity

Újabb videojáték válhat oktatási segédeszközzé, a SimCity átalakított változatában azzal szembesülhetnek a diákok, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie a modern városoknak.

A fejlesztőkről szól a Wildman Kickstarter-gyűjtése

Nem sokkal azután, hogy a Gas Powered Games elindította a Wildman Kickstarter-kampányát, a csapat elbocsátásokra kényszerült, Chris Taylor pedig könnyekkel küszködve kérdezte a rajongókat a hogyantovábbról.

Az Amazonnál már előrendelhető a PC-s GTA V

Habár a PC-s verzió kapcsán mély hallgatásba burkolózott a Rockstar Games, és nem erősítette azt meg, a francia Amazon webáruháznál már előrendelhető a Grand Theft Auto V számítógépekre. Többet tudnak, mint mi?

Traileren a Razer játékos tabletje

Tableten játszani is lehet elegáns, főleg akkor, ha a Razer elgondolása mellett tesszük le a voksunkat. Az idei Consumer Electronics Show-n mutatták be kontrollerrel felszerelt Razer Edge-et. Videónk is van róla.

Storm - úton a Starbreeze új koopeatív shootere

Minden előjel nélkül, a Starbreeze csendben jelentette be vadonatúj, kooperatív akcióra kihegyezett lövöldéjét, a Stormot. Csupán a stúdió weboldala tanúskodik a készülő sci-fi alkotásról.

Látnivalókon a Halo 4: Spartan Ops – Episode 6

Ma tér vissza a Halo 4: Spartan Ops első évada - minden rajongó legnagyobb megkönnyebbülésére. Ennek örömére a Microsoft egy csokornyi képet és trailert tett közzé a hatodik epizódból.

Már keresik Jay Wilson utódját a Blizzardnál

A múlt héten sokkolta a Diablo III-közösséget, hogy a játék rendezője, Jay Wilson bejelentette, a jövőben máshol folytatja pályafutását a stúdión belül. A Blizzard már keresi az új game directort.

Mozgásban a The Showdown Effect

A Paradox Interactive kiadta a The Showdown Effect új trailerét. Ha szereted a multiplayer örömökre kihegyezett akció-platformjátékokat, akkor kellemes órákat szerez majd neked az Arrowhead Studios produktuma.