Hírarchívum - 2013. március

Megvenné a Crytek a Darksiders-szériát

A Crytek hivatalosan is megerősítette, hogy ajánlatot tesz a Darksiders-széria megvásárlására, így ha senki nem licitál rá, ő folytathaja a sorozatot. A fejlesztőket korábban már beolvasztotta magához.

Batman: Arkham Origins-pletykák a láthatáron

Egy francia lap értesülései szerint Batman: Arkham Origins lehet az új Arkham-játék címe: a hír ráerősít a korábbi pletykákra, miszerint előzménytörténeten dolgozik a Rocksteady Studios.

GDC 2013: Unreal Engine 3 a böngésződben

A Mozilla és az Epic Games GDC-s bemutatójában a Firefox mindennemű beépülő nélkül, gyönyörűen futtatta az Epic Citadel techdemót. A cél, hogy a webes játékok látványra is felvehessék a versenyt a natív programokkal.

GDC 2013: Frostbite 3-asok az új BioWare-játékok

Józan paraszti ésszel ugyan eddig is kikövetkeztethető volt, viszont jó érzés a BioWare szájából is hallani: a Dragon Age III és az új Mass Effect is a harmadik generációs Frostbite motorra épül.

Mégsem lesz XCOM az XCOM FPS?

Azt, hogy valami nincs rendben a régóta halogatott XCOM FPS-sel, azt eddig is sejtettük, a mostani pletykák viszont még nagyobb léptékű változtatást vetítenek előre: úgy hírlik, a játék mégsem lesz az XCOM-sorozat tagja.

GDC 2013: Terítéken a Yaiba: Ninja Gaiden Z

Nagy örömünkre a Game Developers Conference-en előkerült Keiji Inafune és az ő zombis Ninja Gaidenje is: új infókat tudtunk meg a játékról, és egy Unreal Engine 3-as licencmegállapodásról is lehullt a lepel.

GDC 2013: Battlefield 4 - mi van a látvány alatt?

A Battlefield-sorozat producere, Patrick Bach elbeszélgetett az Eurogamer munkatársával a Frostbite 3-ről. Szerinte a next-gen nem a látványról szól, hanem arról, hogy a maximumot hozzák ki a technológiából.

Már készül a következő Assassin's Creed

Nem lepődünk meg a híren: az Assassin's Creed IV: Black Flag után sem maradunk új epizód nélkül, erősítette meg Jade Raymond, a Ubisoft Toronto szemrevaló főnökasszonya. Ők dolgoznak a frencsájz következő darabján.

GDC 2013: Bemutatkozik a Hybris

A görög Monsters csapata lerántotta a leplet az első játékáról, amely Hybris néven fut. Egy pszichológiai thrillerrel van dolgunk, avagy még pontosabban egy fejtörőkkel tarkított, oldalnézetes platformjátékkal.

GDC 2013: Metal Gear Solid 5 - képek és videó

A Kojima-féle összeesküvés tegnap nyilvánvalóvá vált: a The Phantom Pain és a Ground Zeroes voltaképpen a Metal Gear Solid 5-öt takarja. Most megcsodálhatjuk a GDC-n levetített gameplay demót és még néhány képet.