Hírarchívum - 2021. január

Az Európai Bizottság megbüntette a Valve-ot

2017-ben kezdte meg az Európai Bizottság azt a vizsgálatát az egységes digitális piac korlátozása ügyében, ami a Valve mellett öt játékkiadót is érintett. Most született ítélet, ami az említett cégeknek összesen 7,8 millió eurós bírságot jelent.

Megjelenik a Shattered - Tale of the Forgotten King

Másfél évnyi korai hozzáférés után hamarosan megjelenik a Shattered - Tale of the Forgotten King. A Redlock Studios szerepjátéka bekalandozható nyílt világot és a Souls-játékokhoz hasonló élményt ígér.

Amerikai toplista: a Nintendo vitte a tavalyi évet

Befutott az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group legutóbbi jelentése, ezúttal pedig a decembert, illetve a teljes tavalyi évet illetően is kaptunk számokat. Generációváltás ide vagy oda, a Nintendónak nagyon jól ment 2020-ban.

A futball is utolérte a Fortnite világát

A Fortnite-ban lényegében már minden megtörtént, ami megtörténhetett, így mindig kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő legközelebb az Epicnél. Most a focirajongók fognak örülni.

Frissült egyet a Horizon: Zero Dawn PC-s változata

Nagy volt az öröm a PC-s játékosok körében, amikor kiderült, hogy PC-re is megjelenik a Horizon: Zero Dawn, sajnos azonban a port erősen felemásra sikerült technikai szempontból. A Guerrilla azóta is igyekszik javítani rajta.

Újabb csoportos kereset indult a CD Projekt ellen

Újabb csoportos keresetet nyújtottak be a CD Projekt RED ellen, a lengyel fejlesztőcsapat szerint Kaliforniában perelte be őket egy ügyvédi iroda. A cég kész megtenni mindent, hogy megvédje magát.

Jelenleg nincs tervben a Nioh 3

A Nioh-sorozatért felelős Fumihiko Yasuda körbehaknizta a sajtót a napokban, az így született interjúkból pedig több érdekességet is megtudtunk a Team Ninja közeljövőt érintő terveit illetően.

Ismét mozog az Atomic Heart

Rövid, de annál hangulatosabb kedvcsinálót villantott az Atomic Heart: ha valaki számára még mindig nem lenne egyértelmű, hogy miért becézik a játékot "szovjet BioShocknak", most megkapja rá a magyarázatot!

The Medium - Marianne és az ő képességei

Érkezett egy hosszabb gameplay kedvcsináló a jövő héten debütáló The Mediumhoz, amelyben a Bloober srácai a főhősnő, Marianne képességeit veszik számba. Emellett befutott a minden részletre kiterjedő gépigény is.

Ezekkel a címekkel bővül az Xbox Game Pass

Január második felében a bűnözésé lesz a főszerep az Xbox Game Passhez csatlakozó játékokban, ugyanis olyan címekhez férhetünk majd hozzá a szolgáltatásra előfizetve, mint a Desperados III vagy a Yakuza 3-4-5 Remastered.