PlayStation Vita Vita

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.

E3 2014: Sony-sajtókonferencia - LIVEBLOG

A jó hír az, hogy idén úgy döntöttem, virrasztok a Sony E3-as konferenciája miatt, és ha már így döntöttem, lesz liveblog is belőle, mert miért ne. A rossz hír csak engem érint, fájdalmas lesz a holnapi napom.

E3 2014: Nézd élőben a Sony-konferenciát!

Ez az a konferencia, ami nekünk, magyaroknak nagyon későn van, de ettől függetlenül nem zárható ki, hogy lesznek, akik végigizgulják a jó eséllyel napfelkeltéig húzódó Sony-bejelentésáradatot. Mi is így teszünk majd!

Frissítve: PS4 és PS Vita egy csomagban?

Úgy látszik, az Amazon webáruház francia részlege idő előtt leleplezte a Sony Ultimate Player Edition névre keresztelt konzolcsomagját, melyben egy PlayStation 4 és egy PS Vita lapul. Régóta pletykálnak már a bundle-ről.

E3 2014: Bemutatkozik a Sony új stúdiója

A New York Times jelentése szerint új fejlesztőstúdiót rakott össze a Sony nemrég, a srácok első játéka pedig az idei E3-on fog bemutatkozni. A Sony belsős fejlesztőgárdája így tizennyolc csapatot számlál.

PlayStation Vita - új konzolcsomag júniusban

A Sony a hivatalos PlayStation Blogon bejelentette, hogy június folyamán új csomagban vásárolhatjuk meg a PlayStation Vitát. A handheld mellé 8 GB-os memóriakártyát és öt letölthető akciójátékot kapunk.

Több száz címmel indul a PlayStation Now

Javában zajlik a Sony saját cloud gaming szolgáltatásának zárt bétatesztje, ám a PlayStation Now keretében jelenleg csak alig több mint egy tucat játék érhető el. A startra mindez megváltozik, több száz játékkal nyomulhatunk majd.

Veszteséges a Sony, de a PlayStation 4 jól megy

Veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a Sony az elmúlt üzleti évre, és a következőre sem vár nyereséget. A játékos részleg is mínuszos volt: a PS4 jól megy, de a piacra kerülés költségei még érződnek a számokon.

Sony: nem éri meg AAA-játékot fejleszteni a Vitára

Pontosabban a hagyományos üzleti modellben nem, a Sony szerint ezért más módszereket kell találniuk arra, hogy olyan játékokat hozzanak ki a kézikonzolra, mint amilyenekhez az asztali gépeken hozzászoktunk.

Kiszállt a Sony a Square Enixből

Merthogy egészen eddig benne volt, illetve mondhatjuk azt is, hogy részben az övé volt: a Sony Computer Entertainment ma jelentette be, hogy eladta a Square Enix-részvényeit egy japán befektetőcégnek.

Saját sorozatot kap a PlayStation

Noha a Microsoft kommunikálta ezt látványosabban, annak idején a Sony is célozgatott rá, hogy a PlayStation-konzolok is kaphatnak saját sorozatokat. A hírek szerint meg is van az első, és egy képregény alapján készül.