Hírarchívum - 2010. október

Szerdán jön az online co-op a Lara Croft-játékhoz

Hosszú késés után végre úton van az online kooperatív mód az új Lara Croft-játékhoz, üröm az örömben viszont, hogy egyelőre csak az Xbox 360-as változathoz. A PC-s és PS3-as verzió később bővül ezzel a játékmóddal, egyelőre azonban nem tudni mikor - a késésért cserébe ingyenes lesz az első DLC.

Új nevet kaphat az Xbox Live Silver tagsága

Ha minden igaz, a Microsoft a Kinect megjelenésével érkező új arcok számára névcserével egyértelműsítené, hogy az Xbox Live-hoz ingyenesen is hozzá lehet férni, mégpedig a Silver-tagsággal. Eddig csak félhivatalos bejelentés volt, a cég európai közösségi menedzsere árulta el a változtatást a Twitter-csatornáján.

Megérkeztek az első Fallout: New Vegas javítások

Bizarrabbnál-bizarrabb bugokkal van tele az új Fallout, az egyik játékossal például előfordult, hogy a karakterszerkesztőnél bemutatkozó NPC feje szélmalomszerűen forgott. A Bethesda és az Obsidian tisztában van a helyzettel, folyamatosan dolgoznak a javításokon.

Új Wipeout készül a liverpooli Sony csapatnál?

Nem csak a finn Remedy keres új munkatársakat, sőt nem csak ők dolgoznak vadi új, szupertitkos projekten: ma a Sony liverpooli stúdiójának álláshirdetése jutott el hozzánk, amely alapján arra következtethetünk, hogy a srácok már a Wipeout-sorozat új részét fejlesztik - a rajongók valószínűleg örülnének is neki.

A Halo: Reach a legkeresettebb játék idén

Igen, tudjuk, hogy van még hátra pár hónap az idei évből, de az NPD Group legújabb összeállításának jóvoltából már kiderült, hogy melyik játékokból fogyott a legtöbb az Egyesült Államokban eddig. A listát a Halo: Reach, a New Super Mario Bros. Wii és az Xbox 360-as Red Dead Redemption vezeti.

The Last Story - ízelítő a történetből

A Final Fantasy eredeti alkotója, Hironobu Sakaguchi a Lost Odyssey után sajnos elhagyta a HD-konzolok vidékét, s a The Last Story néven futó szerepjátéka már csak Nintendo Wii-re jelenik meg. Ez azért nem akadályoz meg minket abban, hogy lelkesedjünk érte.

James Bond 007: Blood Stone - autómánia előzetes

A legtöbb James Bond film (főleg az utóbbi pár) legnagyobb jelenetei mindig az autós üldözések voltak. Legyen szó a BMW Z8-ról vagy a gyönyörű Aston Martinról, az angol szuperügynök a határon vezeti mindegyiket, miközben körülötte teljes a káosz.

The Force Unleashed II és Black Ops gépigények

A sors úgy rendeltette, hogy az őszi-téli szezon két nagyágyújának PC-s gépigényei egyszerre fussanak be, én pedig úgy rendeltettem, hogy erről egyetlen hír szülessen. Mert PC-s gépigényekről írni nem éppen a legérdekesebb vagy legizgalmasabb dolog.

Visszatérhet az Onimusha és a Dino Crisis

A Capcom két nagy címéről van szó, melyek valahogy mégis kezdenek elsüllyedni, nem sokat hallani róluk mostanában. Ez főként azért lehetséges, mert a kiadó nem nagyon talál módot a visszahozásukra, még akkor sem, ha sok játékos epekedik ezekért a címekért.

Új konzoljátékon dolgozik a Remedy

És akkor kezdődhetnek az összeesküvés-elméletek: a Remedy a minap egy új álláshirdetést tett közzé, melyben több embert is keresnek a következő nagy konzoljátékukhoz. Vajon már az Alan Wake 2 készül vagy a finn srácok valami teljesen újba kezdtek bele?