Hírarchívum - 2010. szeptember

Vampire: The Masquerade MMO-n dolgozik a CCP

Új MMORPG-n dolgozik az Eve Online-t is jegyző, izlandi székhelyű CCP Games. A World of Darkness a Vampire: The Masquerade című szerepjáték világára épít, s bár eddig csak egy rövid trailert láttunk belőle, már most nagyon hangulatosnak tűnik az anyag - kár, hogy 2012-ben érkezik.

Decemberben jelenik meg az új Donkey Kong

Még karácsony előtt boltokba kerül Európában a Donkey Kong Country Returns. A Wii-exkluzív játékot akár kooperatív módban is tolhatjuk, hiszen Donkey mellé Diddy Kong is csatlakozik kalandhoz: dzsungelekben, tengerpartokon és ősi romok mellett kell majd helytállniuk.

Márciusban érkezik a Nintendo 3DS

Ahogy azt a Nintendo megígérte, a minap külön sajtórendezvényen jelentette be a 3DS érkezésének napját és a gép árát. A konferencián egy sor új fícsörre is fény derült, emellett a játékok listája is bővült, köztük egy új Resident Evil és Mega Man játékkal. Egyetlen cikkben foglaltunk össze mindent.

Hivatalosan is megerősítették a Wii Remote Plust

Japánban javában zajlik a Nintendo házi rendezvénye, s úgy látszik a Wii Remote Plus körül szállingózó pletykák igaznak bizonyultak. A cégóriás hivatalosan is bejelentette a Wiimote továbbfejlesztett változatát, mely minden eddiginél pontosabb mozgásérzékelést tesz lehetővé.

Elhunyt Zsilvölgyi Csaba, ismertebb nevén Max

Szomorú hírre ébredt a nagyvilág, ugyanis Magyarország egyik legjobb és legelismertebb koncepciós tervezője, Zsilvölgyi Csaba hétfőn, autóbalesetben elhunyt. Max többek között a Galaktikának, a Stormregionnak és az Appaloosa Interactive-nak is készített rajzokat.

Blood Drive - itt az első őrült videó

Jófajta és berögzült Carmageddonos élményeket előszedhetjük agyunk porosodó sejtjeiből, hiszen a Blood Drive nem kínál mást, mint vért, zombikat és száguldást. Az Activision elő is rukkolt a játék debüt trailerjével, melynek hangulata olyan, amit elvárunk egy ilyen stílusú, őrült játéktól.

Kinect - a történelem legnagyobb rajtja várható

A Microsoft megerősítette, hogy példaértékű launchcsal készülnek a Kinect novemberi megjelenésére, elmondásuk szerint a csinnadratta nagyobb lesz, mint a PS3, a Wii, vagy éppen a saját konzoljuk, az Xbox 360 esetében.

Fable 3 - terítéken a neves szinkronszínészek

A Microsoft legújabb fejlesztői naplójából meggyőződhetünk, hogy a Lionhead nem adja alább, nem holmi másodrangú, ismeretlen színjátszók kölcsönzik szereplőink hangját, hanem Hollywoodban is elismert óriások. Igazi all-star csapat gyűlt össze, most már teljesen biztos, hogy minden elhangzott szónak súlya lesz.

Böngésző-alapú Star Trek játék készül

A Gameforge bejelentette, hogy egy böngésző-alapú, ingyenes Star Trek játékot fejleszt, Infinite Space címmel, amely a hazánkban is sikeresen vetített Deep Space Nine TV-sorozatot veszi alapul. A munkálatokat a Keen Games vállalta magára, kiknek a G-Force játékok portable verzióit is köszönhetjük.

Októberben jelenik meg a Sonic 4

A Microsoft PR-részlegének Twitter bejegyzéséből tudtuk meg a kedves, kék sündisznó, Sonic legújabb gyűrű-gyűjtögetésének hivatalos megjelenési dátumát. A SEGA jellegzetes karaktere a fák hulló lombkoronáival egy időben, idén ősszel készül a digitális letöltésekre. Minden benne lesz, ami a stílust naggyá tette.