Hírarchívum - 2010. szeptember

Mégis lesznek zombik az új Call of Duty-ban?

A Treyarch a mai napig nem nyilatkozott érdemben arról, hogy lesznek-e végül zombik a Call of Duty: Black Opsban, de mégis egyre több forrásból hallani azt, hogy visszatér a World at Warban bevezetett, majd a Modern Warfare 2-ből megint kihagyott játékmód. Most éppen a BradyGamesnek járt el a szája.

Évente jöhetnek az új Forma 1-es játékok

A Codemasters a "FIFA-hoz hasonlóan" jelentetné meg a Forma 1-es játékokat a jövőben: annyi ötletük van, hogy hiába zsúfoltak bele egy csomó mindent a múlt héten megjelent részbe, még bőven van mit megvalósítaniuk, meg aztán a versenyzők listája és istállója is frissítésre szorul majd olykor.

Elkészültek az első Kinect-tévéreklámok

A Microsoft korábban többször is azt nyilatkozta, hogy nem fognak kispályázni a Kinect marketingkampányával, ennek fényében nem is annyira meglepő, hogy kapásból három tévéreklámot készítettek a mozgásérzékelős kamera húzócímeihez. Megerősítették a Sky Player Kinect-támogatását is.

Cipruson játszódott volna a törölt Assassin's Creed

Jonathan Jacques-Belletete ugyan jelenleg az új Deus Ex munkálatainál nyújt segédkezet, korábban jó pár évet töltött a Ubisoftnál is. Újabban rákapott a régebbi, lelőtt projektjeik kiteregetésére: a modernkori Prince of Persia után legutóbb a PS2-re és Xbox-ra készült Assassin's Creedről árult el némi infót.

Bobby Kotick nyilatkozott, elővette az EA-t is

Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója éles megszólalásaival rendre magára haragítja a közvéleményt, kapott már hideget-meleget mind a játékosoktól, mind pedig a szakmabeliektől. Ennek ellenére nem hátrál meg, továbbra is rendületlenül köszörüli a nyelvét akár a konkurencián is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Elégedetten pásztázzuk a heti megjelenési listát: itt az ősz, jobbnál-jobb játékok fognak mostanában megjelenni. Végre itt a Dead Rising második része, jön a FIFA 11 és egy minden eddiginél rockcentrikusabb epizóddal tér vissza a Guitar Hero-sorozat is - lehet hangolni azt a műanyag gitárt!

Medal of Honor - Objective Raid mozgásban

A hétvégén új multiplayer módot jelentett be az EA a zseniálisnak ígérkező afganisztáni csetepatéhoz. Az Objective Raid lényege ugyan megszólalásig hasonló a konkurens játékokban előforduló támadók-védők felálláshoz, talán a valós helyszín miatt mégis élvezetes lesz időt szentelni rá.

Multiplatform cím lesz a Respawn első játéka

Idén márciusban nagy visszhangot keltett, amikor az Infinity Ward alapítói, Vince Zampella és Jason West szakított az Activisionnel és egy teljesen új stúdiót hoztak létre, Respawn Entertainment néven. Legelső játékuk PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg, ez már tuti.

DiRT 3 - az F1 2010 időjárás-rendszerét használja

A Codemasters nem véletlenül ölt bele temérdek munkaórát az idei Forma 1-es évadot feldolgozó játékába, különös tekintettel a részletes időjárás-szimulálásra. A dinamikus rendszer 30 négyzetcentiméterenként képes változtatni az eső mennyiségét a pályákon, s jövőre a DiRT 3 fícsőrlistáját is gazdagítani fogja.

Az Activision viszi tovább a Nascar-sorozatot

Az Electronic Arts egészen 1997 óta a megszokott éves ütemben szórta a piacra a Nascar-játékokat, két éve azonban úgy döntöttek: bármennyire is élvezték ezt csinálni, ideje mással foglalkozniuk. A sztorihoz hozzátartozik, hogy az utolsó részek botrányosan gyengére sikerültek.