Hírarchívum - 2010. szeptember

Alan Wake - októberben jön a The Writer

Októberben válik letölthetővé az Alan Wake második, s egyben utolsó DLC-je, a The Writer. Az első évad ezzel véget ér, a finálé után nincs más dolga az egyszeri rajongónak, mint szorítani azért, hogy a Microsoft zöld utat adjon a második évadnak - de addig is: ideje véget vetni ennek a rémálomnak...

Miyamoto álma: feltalálni az új Rubik-kockát

Az ember bele sem gondol, milyen népszerű a Rubik-kocka, el sem tudja képzelni mennyien ismerik és rajongják körül Rubik Ernő találmányát. Adunk egy kis viszonyítási alapot: még Shigeru Miyamoto, Mario apukája is irigykedve nézi a játékszert, és bízik benne, hogy egyszer ő is készíthet valami hasonlót.

Az élen nyitott itthon a Halo: Reach

Rögtön az első helyen nyitott a hazai játékeladási toplistán a Halo: Reach. Bár a sorozat előzményeit elmesélő rész továbbra is Xbox 360-exkluzív, a játék nem csak az xboxos, hanem az összesített listán is jól szerepelt, neki köszönhetően pedig a Halo Wars eladások is a magasba szöktek.

Mad Max játék a Just Cause fejlesztőitől

Arról már korábban értesültünk, hogy készül egy játék az éppen forgatás alatt álló Mad Max 4 alapján, ám egészen eddig nem volt fogalmunk arról, hogy melyik stúdió áll a projekt mögött. Néhány twitteres üzenetet összerakva azonban összeáll a kép.

Dead Space 2 - videó a többjátékos bétatesztből

Néhány szerencsés bevonásával javában zajlik a Dead Space 2 többjátékos üzemmódjának zártkörű bétatesztelése. Az egyik játékos úgy gondolta, rögtön felvételt is készít, és megosztja azt a jónéppel, ráadásul még némi kommentárt is szolgáltat hozzá.

The Witcher 2 - kibővített szökés a börtönből

Kicsit kibővítve, kiegészítve és átszerkesztve még durvább az új Witcher előzetese. A nem éppen rövid, négyperces bemutatóban betekintést nyerhetünk a sztoriba, a harcba és a játék egészen lenyűgöző, technikailag komolyan fejlett és hangulatos látványvilágába.

Kukában landolt a modernkori Prince of Persia

A Ubisoftnál is születnek néha eléggé elvetemült ötletek, bár egy modern Prince of Persia még nem is hangzik annyira durvának. A modernt pedig úgy értjük, hogy a jelenkorban játszódó, bár a Ubisoft ennél még tovább is ment: egyenesen poszt-apokaliptikus világot képzeltek el.

Befutott egy Medal of Honor tévéreklám is

A GameStop áruházlánc készített egy igazán ütős tévéreklámot a Medal of Honornak, amiben tovább erősítik bennünk a hitet arra nézve, hogy bizony az egyik legjobban festő shooterrel lesz dolgunk, ha megjelenik a játék. Reméljük a játékmenet is rendben lesz.

Nincs agyonszkriptelve a Bioshock Infinite

Habár a héten bemutatott játékmenet videó azt engedné sejtetni, hogy az új Bioshock az első perctől az utolsóig rommá lesz szkriptelve annak érdekében, hogy pörgős és filmszerű játékélményt nyújtson, a fejlesztők szerint nem ez a helyzet, sőt!

Need for Speed: Hot Pursuit - rendőrök akcióban

Nincs már sok hátra a megjelenésig, így az Electronic Arts elkezdett bombázni minket az új Hot Pursuit legkülönfélébb anyagaival. A friss előzetesben egy kis rendőrös üldözés szemtanúi lehetünk, s újra megcsodálhatjuk a yard néhány félelmetes eszközét.