Hírarchívum - 2011. augusztus

GC 2011: Még egy trailer az új Need for Speedhez

Az Electronic Arts nem bízta a véletlenre az új Need for Speed gamescomos promóját, a szokásos trailer és játékbemutató kombinációja mellé egy nappal később még egy előzetest beújított, ami a már látott gameplay jeleneteket fűzi össze renderelt animációba. Meg kell nézni, na!

GC 2011: Mozgásban az Uncharted: Golden Abyss

Megint Uncharted, mert egyfelől sosem fogjuk megunni, másrészt pedig most a PlayStation Vitára készülő mellékepizódról, a Golden Abyssről van szó. A Vita hardverként abszolút tarolt a GamesComon (mondjuk sok riválisa nem volt), a kézikonzolos játékfelhozatalban pedig az új Uncharted aratott.

GC 2011: Megvan a PS Vita végleges specifikációja

Úgy tűnik, a Sony végre kiadta a PlayStation Vita végleges hardveres specifikációját, így nem kell többé találgatnunk. Ezek szerint pedig a konzol központi memóriájának megfelezéséről szóló pletykák sem bizonyultak igaznak, marad az eredetileg tervezett 512 MB.

GC 2011: Megvannak a GamesCom legjobbjai

A kiállítás során átadták az idei év legjobbainak járó díjakat. A viszonylag rövid lista persze sok egyet nem értésre adhat okot, de azt nem mondhatnánk, hogy váratlanok a benne szereplő címek. Egy azonban biztos: az Electronic Arts szépen aratott idén.

GC 2011: Fergeteges látnivalók a Guild Wars 2-ről

A Guild Wars második része is méltán állhat be a GamesCom legjobbjai közé, a most érkezett ötperces trailer és a temérdek kép annyira meggyőző, hogy szívünk szerint már most rávetnénk magunkat a játékra. Persze ez nem lesz olyan egyszerű, a játék ugyanis még mindig nem rendelkezik végleges dátummal.

GC 2011: Saints Row: The Third keménykedés

Mióta a Saints Row fejlesztői úgy döntöttek, teljesen feladják a GTA-féle komoly irányvonalat, és helyette inkább az abszolút elmebetegségbe vetik magukat, egyre szimpatikusabb a játék. A GamesComon bemutatott előzetesben megismerhetjük az egyik helyi keményarcot, a Sétáló Apokalipszist. Jól hangzik?

GC 2011: Dedikált szerverek az új Call of Dutyban

Érdekes dolog a játékipar, főleg, ha a háttérben olyan emberek kavarnak, mint Bobby Kotick. A Modern Warfare 2-ből azzal az átlátszó dumával vették ki a dedikált szerverek lehetőségét, hogy aggódnak a "szolgáltatás minősége miatt". Furcsa módon most mégis visszateszik.

GC 2011: Nem mostanában jön a Blizzard DotA

Hatalmas a DotA-láz, és úgy néz ki, hogy hatalmas biznisz különböző DotA-klónokat gyártani is. Nem elég, hogy ott van nekünk a League of Legends, a Heroes of Newerth, készül a DOTA 2, még a Blizzard saját DotA-változata is fejlesztés alatt áll. Habár a megjelenésére még jó sokat kell várni.

GC 2011: GoldenEye 007 - videón az MI6 missziók

Az ugye már ismert, hogy a tavaly ősszel megjelent, Wii-exkluzív GoldenEye 007 kap egy felújított változatot a HD-konzolok tulajdonosainak kedvéért is, azonban a fejlesztők eddig csak egy félmondatban magyarázták meg, hogy mit is takar a cím új játékmódja, az MI6 Ops.

GC 2011: Két új játék a World of Tanks alkotóitól

A GamesCom alkalmával két újabb játékot mutatott be a World of Tankset is jegyző Wargaming.net: érdekes módon mindkettő a tankos MMO irányvonalát követi, csak éppen a World of Warplanes repülőkkel, a World of Battleships csatahajókkal erősít majd az online terepen.