Hírarchívum - 2012. január

Kilépett a Diablo III vezető producere

Nem mondhatnánk, hogy általában különösebben érdekel minket a producerek állása vagy az állásuk hiánya, de jelen esetben rossz érzésünk van. A Diablo III fejlesztői csak pár napja jelentették be, hogy néhány dolgot teljesen átalakítanak a játékban, erre elmegy a senior producer.

160 dollárt ér egy PlayStation Vita

Ahogy az lenni szokott az új konzolok megjelenése után, úgy a PlayStation Vita esetében is néhány elvetemült azonnal szétkapta a Sony kütyüjét, majd alkatrészenként utánanézett, hogy a gép mennyit ér. Természetesen ez csak becslés, de érdekességnek akkor sem utolsó.

8 millió Xboxot adtak el a karácsonyi szezonban

A Microsoft közzétette a második negyedéves pénzügyi jelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy a karácsony szezonban több mint 8 millió Xbox 360-on adott túl a vállalat. A számok többnyire növekedést mutatnak, a szórakoztatóipari részleg 15 százalékot erősödött.

A Gamekapocs legviccesebb kommentjei 2011-ből

Olyan jól belejöttünk a legek összegyűjtésébe, hogy úgy gondoltuk, a legjobb kommentek mellett se mehetünk el szó nélkül. Rengeteg humoros hozzászólás született 2011-ben is, melyek teljes begyűjtése egyszerűen képtelenség, így csak aprócska töredéküket hoztuk el most nektek.

Februárban jön a PC-s Alan Wake, itt a gépigény

A Remedy volt olyan kedves és a játék hivatalos fórumán megosztotta a nagyközönséggel a PC-s Alan Wake megjelenési dátumát és gépigényét. A pszicho-thriller toposz a Steamen lesz elérhető, szerencsére nem szükséges hozzá a Games for Windows Live kliense.

A Kingdoms of Amalur művészetéről bővebben

A legújabb Kingdoms of Amalur: Reckoning fejlesztői naplóban a stúdió fejesei, Tim Coman és Sean Murray magyarázzák el nekünk, hogy miben mélyebb és stílusosabb a jelen darab, mint a többi RPG. Tény, hogy a művészeti stílus megnyerő, de azért nem tesszük szét a lábunkat.

Idén nem megy tőzsdére a Rovio

Habár a tavalyi év végén arról híreztünk, hogy a Rovio a hongkongi tőzsdén szeretne kibocsátani értékpapírokat, úgy tűnik, hogy ebben az évben ez semmi esetre sem valósulhat meg. Ahogy az Angry Birds-játékokat jegyző cég szóvivője elmondta, sikercímük még a kezdeti életszakaszában van, ráérnek még erre.

Így sportol majd Mario és Sonic az olimpián

A Sega friss trailerrel jelentkezett a Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games-ből, melyben a két nagy népszerűségnek örvendő játékhős a 2012-es londoni olimpián csap össze némi közös móka erejéig. Ha eddig csak legyintettél rá, nézd meg az előzetest, és továbbra is legyinteni fogsz.

Brutális nehézséggel jön a Sine Mora is

Úgy látszik, a fejlesztők kezdenek visszatalálni a hőskorban tapasztalható kihíváshoz, mely elsősorban a régi címekre volt jellemző. Azt már tudjuk, hogy a BioShock Infinite is kap majd hardcore-módot, de a magyar Digital Reality játékában is bekapcsolhatjuk az Insane nehézséget.

Resident Evil 6 - új infók és képek érkeztek

A csütörtök esti Capcom-bejelentés során a játék producere, Hiroyuki Kobayashi végig a színpadon volt és sok más érdekességet megosztott a nagyközönséggel. A fejlesztők leszögezték, hogy mindinkább a félelemkeltésre építenek, miközben maga a játék a lehető legjobb minőségű lesz.